Beilen laat wederom punten liggen

Beilen - Zeven doelpunten tegen in twee wedstrijden is teveel voor een ploeg die wil meedoen om het kampioenschap. Na 4-4 tegen Udiros behaalde nu laagvlieger Dio Oosterwolde een 3-3 gelijkspel tegen koploper Beilen.

Beilen wilde zoals gebruikelijk het spel maken en had ook het meeste balbezit, maar werd twee keer kinderlijk verrast door een counter van Dio Oosterwolde.  Al na 7 minuten stond Ivo Savenije volkomen vrij recht voor het doel en scoorde van dichtbij de 0-1. Hierna creëerde Beilen genoeg hele en halve kansen, maar óf de 47-jarige (!) doelman Jan Nuwolt stond in de weg óf de afronding was te onnauwkeurig. Bertus Wolters was nog het dichtst bij een score, maar zijn inzet belandde op de binnenkant van de paal. Na een halfuur een exacte kopie van het eerste doelpunt van Dio Oosterwolde.  Nu was het Jari Wieldraaijer die de trekker overhaalde: 0-2. De aansluitingstreffer van Beilen viel direct vanaf de aftrap na de goal van Dio.  Koen Hollemans behield goed overzicht en liet Haryan Velthuis de 1-2 maken. Net voor rust een vervelende blessure voor Jacco Lamberts. Hij greep zonder dat een tegenstander in buurt was met een van pijn vertrokken gezicht naar zijn hamstring en moest gewisseld worden voor Wouter Greidanus.
Na de rust hetzelfde spelbeeld. Beilen ging door met het missen van kansen, maar de beste mogelijkheid was voor de gasten. Een vrije trap raakte de onderkant van de lat, waarna doelman Remco Vos net op tijd was om de instormende spits van Dio het scoren te beletten. De gelijkmaker viel een kwartier voor tijd. Frank Polman werd binnen de beruchte lijnen geraakt door zijn tegenstander. Bertus Wolters schoot de strafschop onberispelijk raak. De thuisploeg ging door en na een prachtige aanval over vijf schijven scoorde invaller Lennart Hendriks 3-2 voor Beilen. Normaalgesproken geef je zo’n voorsprong niet meer weg. Beilen liet zich echter voor de derde maal verrassen en net als tegen Udiros viel de gelijkmaker weer in het slot van de wedstrijd.

De voorsprong van vijf punten op Dwingeloo is hierdoor teruggelopen tot één schamel puntje. Het stelt Beilen wel in staat om komende zondag winterkampioen te worden als rode lantaarndrager De Blesse op bezoek komt in Beilen. Het is dan voor de thuisploeg wel noodzaak  om de organisatie in het veld beter voor elkaar te hebben dan tegen Dio Oosterwolde.