WB Mode-Fournituren XXL heeft zeer breed assortiment

Assen - De kleuren glimmen je tegemoet, als je de nieuwe winkel van WB Mode-Fournituren aan het Ceresplein 110 (Triade) in Assen binnenloopt.

Het wordt wel de ‘snoepwinkel voor dames’ genoemd, de speciaalzaak met een zeer breed assortiment stoffen, breigaren, fournituren en zelfmaak-artikelen, van vingerhoed tot naaimachine. De nieuwste trends zijn er verkrijgbaar, voor elk wat wils. De winkel is ook voor de jongste generaties ingericht: veel stoffen, maar zeker niet stoffig.

Nieuwste trends

Eigenaar Wim Breedveld toont zijn nieuwe zaak vol trots en wijst hier en daar op de nieuwste trends, waar ook jonge meiden (en jongens) op af komen. Wat te denken van de ‘meiden-naaimachine’ voor kinderen vanaf 6 jaar, bijvoorbeeld.

De laatste tijd wordt er op menig basisschool gehaakt en gebreid, en dat is te merken. Kinderen en jongeren herontdekken -mede door de crisis- het zelf maken of herstellen van kleding. Breedveld borduurt daar de komende tijd op voort met een verdere uitbreiding van het stoffenassortiment, met de nieuwste trends, waaronder veel kleurrijke patronen.

Breedveld en zijn vrouw zitten al sinds 1979 in het vak en ze staan samen met de hele familie op markten en beurzen in Nederland en Duitsland. In 2011 haakte hij op de nieuwe zelfmaak-trend in met de winkel in de Triade. Vorig jaar groeide de winkel dusdanig uit z’n jasje, dat een naastgelegen nog leegstaand gedeelte er bij werd betrokken.

Inmiddels staat er 260 vierkante meter vol met de meest uiteenlopende artikelen. Bretels, bijvoorbeeld. Bijna nergens meer verkrijgbaar, maar bij WB wel. Elastiek, kant, klittenband: het is er allemaal. Naast een uitgebreide wol-, haak- en breigaren-collectie. Verder is WB Mode-Fournituren ook hèt adres in Assen voor naaimachines, zowel verkoop, onderhoud als reparatie.

En niet alleen in Assen: de klanten komen van boven in Groningen tot onderin Overijssel op de speciaalzaak af.
Het is er dan ook altijd gezellig druk.

Goed advies

Maar hoe druk het ook is: Wim Breedveld en zijn acht medewerkers nemen graag de tijd voor de klant, om een goed advies te geven. Want ook voor een goed advies over het zelf maken van de mooiste kledingcreaties ga je naar WB Mode-Fournituren.

Breedveld biedt daarbij een uitgebreide collectie patronen, handleidingen en werkboeken, voor wie thuis in alle rust met de stoffen, wol en fournituren aan de slag wil.

En last but not least is er voor de thuisshopper een webshop, op www.wb-fournituren.com