Keet Beun benoemd tot beste keet van Nederland

Peize - Keet Beun uit Peize heeft de vijfde editie van ‘De Beste Keet van Nederland’ gewonnen. De keet met een vaste groep bezoekers tussen de 14 en 17 jaar nam het op tegen tientallen keten uit heel Nederland.

De keet scoorde hoog met de activiteit die zij voor een andere doelgroep organiseerde. Keet Beun krijgt naast de befaamde titel ‘De Beste Keet van Nederland 2014’ ook een optreden van boerenrockband Kiek Now Us. Keet de Bunker en de B-Keet uit Overijssel werden tweede en derde in de wedstrijd ‘De Beste Keet van Nederland 2014’.

In augustus ging de succesvolle wedstrijd ‘De Beste Keet van Nederland 2014’ van start. Tientallen keten deden mee via de website www.keetkeur.nl. De keten konden via hun keetprofiel laten zien hoe goed zij het in hun keet hebben geregeld omtrent keetkeurthema’s als ‘veiligheid’, ‘alcoholbeleid’ en ‘uitstraling’.

Daarnaast moesten de deelnemende keten laten zien hoe sociaal hun keet is door middel van het organiseren van een activiteit voor een andere doelgroep. Tijdens deze activiteit kwam een keetadviseur van Plattelandsjongeren.nl langs om de keet en de activiteit te keuren.

'Geen overlast'

Keetadviseur Tim was erg enthousiast over de werkwijze van de keetjongeren. 'Gezelligheid staat hoog in het vaandel bij Keet Beun. Om de gezelligheid te waarborgen maakt de keet gebruik van geschreven regels, betrekken ze hun ouders nauw bij de keet en zorgen ze dat ze geen overlast veroorzaken', aldus de keetadviseur. Als activiteit voor de wedstrijd ‘De Beste Keet van Nederland 2014’ organiseerde Keet Beun een ouderavond waarin ouderen en jongeren het tegen elkaar opnamen in een aantal sportieve activiteiten. Met de ouderavond wilden de jongeren hun ‘trots’ aan hun ouders laten zien. 'De ouderavond was erg goed georganiseerd en de ouders waren erg enthousiast over de voor hen georganiseerde activiteit', aldus Tim. De jongeren van Keet Beun zijn erg blij met hun gewonnen prijs, ze zijn grote fan van boerenrockband Kiek Now Us.