Afdeling voor mensen met dementie in Hendrik Kok

Rolde - Interzorglocatie Hendrik Kok in Rolde is straks niet meer alleen voor mensen met een visuele beperking. Want binnenkort worden de eerste cliënten verwelkomd op de splinternieuw verbouwde afdeling voor psychogeriatrie (PG).

Specialistische en aandachtvolle zorg voor mensen met dementie, in een prachtige omgeving aan de rand van het dorp. Het is straks alsof je de cultuur van de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw binnenloopt, de tijd waarin de cliënten in hun jeugd waren. Want in die stijl worden de appartementen, de huiskamers en de keukens ingericht.

Eén verdieping van de locatie Hendrik Kok wordt momenteel drastisch aangepakt om dit voor elkaar te krijgen en er een prachtige woonplek van te maken voor 24 cliënten. Mensen die niet per definitie problemen hebben met zien, maar die vanwege beginnende of verder gevorderde dementie niet meer thuis kunnen wonen.

Iedereen is welkom

'Iedereen uit de regio is straks welkom op onze PG-afdeling', vertelt locatiemanager Marga Euving.  'Onze lat ligt hoog waar het gaat om kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven. Mensen moeten hier fijn kunnen wonen, op een manier die bij hen past.' Om dat optimaal te realiseren, worden mantelzorgers actief bij de zorg betrokken: 'We doen het samen. We kunnen vanuit onze expertise goede zorg leveren , maar juist de familie kennen vader, moeder of echtgenoot als  geen ander en weten wat hij of zij plezierig vindt. De familie en het netwerk daarom heen blijven daarom een belangrijke schakel in het dagelijks leven van de toekomstige cliënt.' Naar verwachting zullen de eerste nieuwe cliënten begin april hun intrek nemen in Hendrik Kok.