Schaatsheld Ard Schenk speciale gast Sportgala Midden-Drenthe (foto's en filmpje)

Beilen - Schaatsheld Ard Schenk was zaterdagavond de speciale gast tijdens het zestiende Sportgala Midden-Drenthe. De bijeenkomst stond in het teken van de bekendmaking van de sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van het jaar.

Alle genomineerden werden geïntroduceerd door een korte videofilm.

Sport ook belangrijk voor fit brein

Henk ten Oever presenteerde de avond en hij interviewde Ard Schenk op het grote podium. Schenk hield het publiek voor dat sport ook belangrijk is voor ‘een fit brein’.

Hij staat zelf nog iedere week op de schaats. ‘Een snelle tijd schaatsen is voor mij niet meer belangrijk. Het gaat om het goede gevoel.'

Steun voor kunstijsbaan Hoogeveen

Schenk sprak steun uit voor de plannen voor een kunstijsbaan in Hoogeveen. Gedeputeerde Ard van der Tuuk liet weten dat deze week meer duidelijkheid komt over de vestigingsplaats van de ijsbaan.

Het entertainment van de avond werd verzorgd door het trio Acoustically Yours. Zij zorgden voor de muzikale omlijsting. In de pauze was er een demonstratie van gymvereniging HHC Combi. Maar het hoogtepunt van het sportgala was natuurlijk de bekendmaking van de winnaars van de verkiezing.

Linda de Vries Sportvrouw

Sportvrouw van het jaar 2014 werd Linda de Vries. Aangezien Linda op dat moment in Calcary schaatste om het wereldkampioenschap nam haar broer de prijs in ontvangst. Via een live-verbinding met Canada liet Linda het publiek weten dat ze het ‘hartstikke leuk’ vond.

Lucas Dolfing Sportman

Sportman van het jaar werd Lucas Dolfing, Nederlands kampioen Enduro motorcross. Nieuw dit jaar was de stimuleringsprijs.  Mick Jansen, wegracer uit Hooghalen, kreeg deze prijs. Mick heeft een zwaar ongeluk gehad. Met deze prijs laat de organisatie zien dat zij Mick steunen in zijn herstel.

Sporttalenten

Luca Tingen (boksen), Loussan Gritter (dressuur) en Lesley van der Blij (thai boksen) werden verkozen tot de sporttalenten van 2014. Luca Tingen, een neef van genomineerde Ben Tingen, vertelde dat je bij zijn sport ‘je kop erbij moet houden’. ‘Je kunt echt geen tien seconden stilstaan’.

Damploeg Hijken Sportploeg

Als finale van de avond was er de verkiezing van sportploeg van het jaar. Damploeg Hijken DTC ging met de eer strijken. De ploeg was in 2014 Nederlands kampioen en heeft ook individueel een Europees kampioen in de gelederen.

Het publiek beloonde alle sportieve prestaties met een groot applaus en na afloop gingen velen verder feesten in het speciaal ingerichte Grand Café.