Eindexamenklas Borger in tv-uitzending De Reünie

Borger - In de uitzending van KRO De Reünie van zondag 26 april staat de eindexamenklas van de Mavo in Borger uit 1980 centraal. Daarin komt onder andere het verhaal van Marjan aan bod.

Het is Marjan niet gegeven om kinderen te krijgen, dus adopteert ze twee prachtige kinderen uit Ethiopië. Hun moeder is overleden wordt er gezegd. Maar al snel huilen de kinderen om hun mamma. En na onderzoek blijkt de moeder nog in leven te zijn. Sterker nog: er is nog een broertje.

Roelof is een boerenzoon, zoals er meerdere zaten in deze gezellige plattelandsschool uit Borger. Hij moet het al zeventien jaar doen met één arm, nadat het werd afgerukt ...door een mestwagen. Ook verloor hij bijna zijn rechteroor.

Anneke was de vrolijkste van de klas. Altijd in voor een geintje of een sterk verhaal. Helaas eindigt in 2007 haar leven op dramatische wijze. Ze zit samen met haar man Erik en dochtertje van zes in de auto als ze door een ongelukkige handeling aan de navigatie over de kop slaan. Anneke en Quinty zijn op slag dood.

De uitzending op NPO1 begint op 26 april op 20.20 uur.