Het is nu of nooit voor glasvezel buitengebied

Hijken - Sterk Midden Drenthe zet de komende tijd alle zeilen bij om bewoners van het buitengebied warm te maken voor snel internet in de vorm van glasvezel.

Peter de Vries, een van de voorvechters voor snel internet hoopt dat zoveel mogelijk mensen aangeven mee te willen doen: 'We zijn 2,5 jaar bezig mensen duidelijk te maken dat het noodzakelijk is om in het buitengebied snel internet te hebben. We hebben nu de kans en de gemeente en de provincie werken volop mee. Als tweederde aangeeft in te willen stappen met de aanleg van snel (glasvezel)internet dan kunnen we verder en het aanbesteden. Op zijn vroegst kan begin 2016 de schep in de grond en de uitrol beginnen. Dan is iedereen binnen 18 maanden voorzien. Voor ongeveer 66 euro krijg je straks snel internet (200Mb) met hdtv en goede telefoonverbinding. Het is nu of nooit.'
De buitendorpen worden of zijn bezocht door een infotruck waarbij een plaatselijke 'glasvezelambassadeur' de dorpelingen informeert. In Beilen wordt zaterdag een infowinkel geopend in de Brinkstraat.