‘Voorkom en herken een beroerte’

Assen - Stroke Service Assen houdt dinsdag 12 mei, op de Europese dag van de beroerte, de informatiemiddag Voorkom en herken een beroerte; wat zijn de risicofactoren?

De bijeenkomst bestaat uit twee lezingen en vier workshops en wordt gehouden in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Als de bloedvoorziening van de hersenen wordt onderbroken en daardoor ook de zuurstofvoorziening, spreken we van een beroerte. Een beroerte wordt ook wel CVA of stroke genoemd.

Stroke Service Assen is een samenwerkingsverband van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Stichting Icare, Interzorg Noord-Nederland (locatie Anholt) en Zorggroep Drenthe (locatie De Vijverhof).

Tijdens de informatiemiddag van Stroke Service Assen op dinsdag 12 mei geeft Jolanda Smit, CVA-nazorgverpleegkundige bij Icare, een lezing over risicofactoren voor het krijgen van een beroerte en op welke manieren deze voorkomen kan worden. In de workshops kunnen bezoekers kennis maken met Mindfullness, met de zogeheten Ronnie Gardiner Methode (RGM) en met Pilates. De vierde workshop gaat over ‘de sigaret’.

Aan het slot van het programma geeft Nicky van Wijngeeren, diëtiste bij Paramedics, een lezing over gezonde voeding. In de centrale hal van het WZA is deze middag een stand te bezoeken van de CVA-patiëntenvereniging Hersenletsel.nl.

In het kader van hun maatschappelijk stage bieden de leerlingen van scholengemeenschap Vincent van Gogh deze middag assistentie.

De toegang is gratis, maar de ruimte is beperkt. Aanmelden kan via  www.wza.nl/patienten/agenda of via Marian Kuper, (06) 12936130.