Landal Orveltermarke krijgt gouden Green Key

Witteveen - Landal Orveltermarke heeft een gouden Green Key ontvangen voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Normaal staat de gast op de eerste plaats, tijdens de keuring stond duurzaamheid centraal.

Green Key is hét keurmerk voor duurzame accommodaties in de gastvrijheidssector. Ieder jaar ontvangen ondernemingen die aan de criteria voldoen het Green Key certificaat. Momenteel telt ons land ruim 600 Green Key gecertificeerde ondernemingen. In Nederland zijn inmiddels 20 parken van Landal gecertificeerd, in Duitsland 2. Doelstelling van Landal is dat eind van dit jaar 40 parken gecertificeerd zijn en eind 2016 alle 74 parken in alle landen.

'Duurzaam en betrokken ondernemen is eigenlijk onze tweede natuur. Als recreatiepark midden in de natuur van Drenthe is duurzaam ondernemen een steeds belangrijker onderdeel van onze bedrijfsvoering en onze werkprocessen geworden. Bij vervanging of nieuwe beplanting van het park worden de inheemse planten teruggebracht en op het park hebben wij diverse plekken gecreëerd  met “vergeten bloemen”. Daarnaast is in juli ons natuurbad klaar, 250 m2 natuurgezuiverd water', aldus Folker Frommeyer, general manager van Landal Orveltermarke.

Afvalpilot

De inspecteur van Green Key is zeer te spreken over de afvalpilot op het park. 'We zamelen hier PMD (plastic, metaal en drankkartons) gescheiden in. Daarnaast worden de luiers op het park apart ingezameld en gasten die nog ongeopende etenswaren over houden, kunnen dit bij de receptie doneren aan de voedselbank.'

'Duurzaam en betrokken ondernemen is voor Landal een strategische ambitie', aldus algemeen directeur Thomas Heerkens van Landal. 'We maken ons graag sterk voor de natuur, onze gast en de samenleving. Met Green Key geven we hieraan ook een praktische invulling.'