Actie voor glasvezel buitengebied gaat door

Beilen - Om de vereiste 65 procent te halen, gaat de campagne om glasvezel te krijgen in het buitengebied van Midden Drenthe in september weer verder.

Met 55 ambassadeurs heeft de Stichting Marktverkenning Sterk Midden Drenthe van half maart tot half juni 22 dorpen bezocht, om er zo voor te zorgen dat een glasvezelnetwerk voor alle Midden Drenten beschikbaar komt.  
 
De opkomst was in de meeste dorpen zeer goed, wat volgens het bestuur van de stichting de behoefte aan en vraag naar een goede internetverbinding nog eens benadrukte. Na deze kennismakingsronde zijn de dorpsteams samen met de dorpsverenigingen aan de slag gegaan om in ieder dorp de inwoners, bedrijven en vakantieparken in te schrijven. Volgens een laatste telling is er tot nu toe een totale score van 40 procent gehaald. 
 
Om in ieder geval nog 25 procent van de lokale bevolking over de streep te trekken, gaat in september deel twee van het project van start. Met name in de resterende, grote dorpskernen worden nieuwe informatieavonden gehouden, vernieuwde flyers en reclameborden verspreid en gaan de ambassadeurs alle deuren langs. 

Wie vragen heeft over het glasvezelinitiatief, kan langsgaan bij de winkel van Sterk Midden Drenthe aan de Brinkstraat 3 in Beilen of bellen met 0593-760021.