Stichting Betoeterd bedenkt nieuwe muziekprojecten

Beilen/Roden - Stichting Betoeterd is onlangs van start gegaan. De nieuwe culturele stichting in de gemeente Midden-Drenthe initieert, ondersteunt en faciliteert muziekprojecten om groepen mensen met elkaar in contact te brengen.

Onlangs werd het logo en de website gepresenteerd. Veel budget is er nog niet. Maar ambities des te meer. Het idee voor het oprichten van een culturele stichting ontstond bij een groep mensen die de passie voor muziek delen en elkaar vonden tijdens eerdere muziekprojecten binnen en buiten de gemeente. Voorzitter van de stichting is Hilda ter Steege, in het dagelijks leven groepsleerkracht op christelijke basisschool De Eshorst. Het seniorenpopkoor Swingkoor is als zelfstandig koor ondergebracht bij Stichting Betoeterd. 

Stichting Betoeterd beperkt haar werkgebied overigens niet tot alleen Midden-Drenthe. Er zijn er vergevorderde plannen om Drentse muziekverenigingen te verrassen met een set van nieuwe Drentstalige liedjes, speciaal gearrangeerd voor harmonie- en fanfare-orkesten. Hiervoor zijn fondsen verworven bij Het Prins Bernard Cultuurfonds, het Fonds Lambers Burgers en de provincie Drenthe. Ook Huus van de Taol en RTV Drenthe zijn betrokken bij dit project.

Lawaaioptocht

Op zaterdag 22 augustus laat Stichting Betoeterd letterlijk van zich horen.  Wethouder Bent verwelkomt de Stichting Betoeterd, voorafgaand aan het eerste concert van het Drents Vakantie Orkest. Om 13.30 uur start een lawaaioptocht vanaf het gemeentehuis. Iedereen is welkom om aan te sluiten bij deze lawaaioptocht. De optocht komt via de Brinkstraat uit op de hoek Raadhuisstraat/Brinkstraat, waar om 14.00 uur het eerste concert van het Drents Vakantie Orkest begint.

Kijk voor meer informatie op www.betoeterd.nl en de Facebookpagina.