Maak het in Drenthe steunt vier Drentse projecten

Assen - De Verhalenhoed Assen, de popgband We Fall Slowly uit Emmen, Biggle Baggle Bigband uit Assen en Jeanet Boverhof uit Beilen ontvangen samen bijna 10.000 euro uit de regeling Maak het in Drenthe.

K&C en VSBfonds ondersteunen met deze regeling dit najaar vier projecten van amateurkunstenaars in Drenthe die niet georganiseerd zijn in een stichting of vereniging. De deadline voor de volgende aanvraagronde is 1 december 2015.

Biggle Baggle Bigband speelt voornamelijk jazz uit verschillende stijlperioden. Deze muziekstijl vereist van elke muzikant een zekere mate van improvisatievaardigheden om te kunnen soleren. Deze vaardigheden kunnen de muzikanten met een bijdrage van Maak het in Drenthe ontwikkelen. De indieband We Fall Slowly wil artistiek een flinke stap maken. Zij krijgen een financiële bijdrage om het niveau van de band te verhogen door met coaches uit verschillende disciplines te werken aan speeltechniek, samenspel en nieuwe nummers.

De Assense vertelkring De Verhalenhoed wil een workshop van een gerenommeerde Nederlandse verteller volgen. Daarna verzorgt de vertelgroep enkele optredens om de vertelkunst in Drenthe meer bekendheid te geven.

Een groep aspirant-componisten wil leren componeren tijdens het project Kom Componeren. Er is een lacune in het muziekonderwijs waar deze vaardigheid niet wordt aangeboden als cursus. Het is een vakgebied waarin het voor amateurcomponisten moeilijk is om kennis en praktijkervaring op te doen. Met een bijdrage van Maak het in Drenthe kunnen er deskundigen worden aangetrokken om die vaardigheden aan te leren.

Impuls

Dankzij de regeling Maak het in Drenthe is het voor mensen die in hun vrije tijd met muziek, theater of een andere kunstvorm bezig zijn mogelijk hun artistieke ontwikkeling een impuls te geven met geld uit het Stimuleringsfonds Maak het in Drenthe. Zij kunnen bijvoorbeeld samen met een professionele kunstenaar of muziekspecialist aan een project werken.

Maak het in Drenthe is in 2014 gestart op initiatief van VSBfonds om de niet georganiseerde amateurkunst in Drenthe een impuls te geven.

Een groep die niet aan een stichting of vereniging verbonden is, kan voor 1 december 2015 een donatie aanvragen om een idee of plan te realiseren.