Kinderen brengen ouderen paasgroet

Assen - Nog een paar dagen en dan is het Pasen. Sinds 2007 organiseert De Riki Stichting een bijzondere actie met Pasen en dit mag inmiddels wel een Paastraditie worden genoemd.

Ook dit jaar werd die traditie voortgezet onder de noemer ‘Aandacht voor elkaar’, een vrolijke Paasgroet van kinderen voor ouderen. Maandagochtend werden de ouderen van zorginstelling De Slingeborgh in Assen verrast door zestien leerlingen van groep 1 en 2 van Maria in Campisschool. Om klokslag tien uur werden de kinderen en hun begeleiders welkom geheten door Janny Dijkslag en Henriëtte Tischler, beiden activiteitenbegeleidster bij De Slingeborgh.

Paaseitjes

Samen met een groep ouderen werd er eerst iets gedronken met wat lekkers in de vorm van chocolade paaseitjes of een plak paaskoek. Na de koffie en limonade gingen de ouderen weer naar hun appartement en werden de kinderen in groepjes verdeeld om samen met een begeleider de ouderen thuis te bezoeken en te verrassen met een paaspakket. Zo vertrokken hulpouder Gerda Kruizinga, Henriëtte Tischler met drie kinderen naar de tweede verdieping van De Slingeborgh om daar de pakketten uit te delen en een gezellig praatje te maken.

Samen werd de paasverrassing uitgepakt en na een bedankje en een hand vertrokken de kinderen naar het volgende adres op de verdieping. Henriëtte Tischler was zichtbaar opgetogen met deze actie van de kinderen. ‘We werken hier op De Slingeborgh met wel 110 actieve vrijwilligers en proberen een afwisselend en zo leuk mogelijk pakket activiteiten aan te bieden maar dit is elk jaar toch wel weer heel leuk. De blije gezichten van de ouderen en de kinderen, de gesprekken die ze samen hebben. Geweldig toch om zo de pasen in te gaan.'