Romy Vreugdenhil haalt nieuw persoonlijk record

Beilen - De 15-jarige Romy Vreugdenhil kwam verleden weekend aan de start op een wedstrijd voor junioren in Beuningen. Ze deed het daar uitstekend.

Haar zelfopgeleide paard Vreugenhoeve’s Patrick vond de binnenvallende zon in de eerste proef heel spannend, waardoor de score bleef steken op een nette 63,18%. De tweede proef was Patrick alle vrees te boven en scoorden Vreugdenhil en haar paard een nieuw persoonlijk record met 67,17%. Hiermee eisten ze tevens een tweede plaats op.

In Zuidlaren kwamen de zusjes Belinda en Loussan Gritter aan de start met hun pony’s. Belinda zadelde haar pony Heidepeel’s Valens, na een wedstrijdpauze, op voor twee rondes in de springring en liet zien dat ze het nog niet verleerd was. In de klasse BB werd Belinda tweede met 74,5 stijlpunten en even later wist ze ook in de klasse B een vierde prijs te bemachtigen met 74 stijlpunten.

Haar oudere zus Loussan kwam aan de start in de klasse Z2 dressuur met haar pony Dorado. Ze kwam, zag en overwon beide proeven met 68,50% en 62,82%