Mooie sportavond in Afslag 30 (+ video's)

Beilen – Fleur Nagengast, Richard Feiken, Hijken DTC en Almar van der Wekken zijn de grote winnaars van de 18e editie van het Sportgala. Zij mogen naar het Drentse Sportgala op donderdag 2 maart in Emmen.

De blazerssectie van AMDG blies letterlijk en figuurlijk het Sportgala Midden-Drenthe vrijdagavond open. De presentatie van de avond was in handen van Marijn de Vries.

Sportvrouw

In de categorie Sportvrouw van Midden-Drenthe waren drie kandidaten genomineerd, Fleur Nagengast, Lesley van der Blij en Alinda ten Hoor. Deze drie dames hebben allen een uitstekend sportjaar achter de rug.

Lesley van der Blij veroverde twee keer de wereldtitel. Op de vraag wat ze in haar sport het leukst vond was ze duidelijk: ‘Je tegenstander neerhalen, dat is het mooiste!’

De survivalsport in Nederland is in opmars, Alinda ten Hoor is inmiddels in Nederland een bekende naam. Ze vertelde dat vooral het klimwerk een specialiteit van haar is.

Fleur Nagengast begon het jaar 2016 uitstekend met het behalen van de Nederlandse titel en deed heel veel ervaring op in de maanden die volgden. Ondanks dat Fleur niet helemaal tevreden was over het sportjaar 2016, werd ze toch uitgeroepen tot Sportvrouw. Zij kreeg uit handen van Ron Bults, namens Maburein hygiene en veiligheid, een litho en bloemen overhandigd. Alle genomineerden ontvingen bovendien ook een envelop met inhoud.

Laura Dijkema

Oud-inwoonster van Beilen en topsporter Laura Dijkema was in een filmpje te zien. Zij vertelde over haar sportcarrière. De weg daar naartoe ging niet altijd over rozen: ‘Het heeft altijd te maken met passie en met plezier. Maar ik heb er ook veel voor moeten laten, met heel veel trainingsuren en je ziet je familie en vrienden weinig.’

Verder vertelde Dijkema een succesvol jaar achter de rug te hebben. Ze kijkt uit naar het traject dat richting Tokio moet leiden. Plezier hebben in je sport, dat is het belangrijkste volgens Dijkema.

Sportman

Jannes Dolfing, Richard Feiken en Wesley Schepers waren de genomineerden voor de categorie Sportman van het jaar. Jannes Dolfing vertelde een mooi sportjaar achter de rug te hebben, met een moeilijk begin qua gezondheid. In de loop van 2016 ging het aanmerkelijk beter: ‘Het werd toch nog een goed jaar uiteindelijk!’

Op de vraag hoe het voelt om het rood/wit/blauw te mogen dragen reageerde Richard Feiken lachend: ‘Dat voelt toch heel anders!’ Feiken hoopt de komende jaren door te groeien in zijn sport.

Wesley Schepers vertelde gepassioneerd over zijn sport: ‘Het is niet iets wat je zomaar aan komt waaien.’ Ondanks een gebroken sleutelbeen stond hij toch op het podium.  Henry Haveman van HHSport maakte vervolgens de envelop open waarin stond dat Richard Feiken in deze categorie Midden-Drenthe mag vertegenwoordigen op het Drentse Sportgala. Feiken: ‘Fantastisch dit!’

Sporttalent

Midden-Drenthe heeft veel sporttalenten, vier van hen werden na de pauze in het zonnetje gezet. Pascalle Pomper, Kyra Hingstman, Fleur Meinders en Almar van der Wekken werden op het podium geroepen. Pascalle werd door haar moeder Janet vertegenwoordigd.

Dergelijke talenten komen vaak alleen tot bloei als ook hun ouders zich inzetten, dat werd beaamd door Janet Pomper: ‘Er gaat heel veel tijd in zitten, maar dat is geen straf.’ Kyra Hingstman stal de show door even te vertellen wie er speciaal voor haar in de zaal zat om haar te steunen.

De 15-jarige Fleur Meinders woont niet meer thuis, van maandag tot en met vrijdag woont zij op Papendal voor haar passie: de volleybalsport. Almar van der Wekken kreeg de lachers op zijn hand door een Franse judoka te memoreren: ‘Hij naaide ze gewoon strafpunten aan.’ Koen Ronner van de Rabobank Beilen en Westerbork vertelde best een beetje jaloers te zijn op deze talenten en sprak de wens uit dat zij allen het maximale uit hun carrière halen.

Wethouder

Wethouder Gerard Lohuis genoot met volle teugen van het Sportgala: ‘Ik ben trots, het is niet voor niets dat we dit voor de 18e keer houden. Ik geniet elke keer weer.’ Hij maakte namens de organisatie bekend dat Almar van der Wekken de categorie Talent mag vertegenwoordigen op het Drentse Sportgala.

Damesvoetbal

Speciale gast van de avond was Sylvia Smit, oud international van het Nederlands voetbalelftal. Met 106 interlands en 75 doelpunten achter haar naam ontbreekt het Smit niet aan ervaring en zij vertelde vurig over haar sport.

Gertjan Beikes (vv Beilen) en Johan Boer (FIT Boys) vertelden hoe in Beilen de samenwerking tot stand is gekomen op het gebied van het damesvoetbal. Op dit moment hebben beide verenigingen gezamenlijk 5 teams in de competitie. Boer sprak zelfs de voorzichtige wens uit dat alle clubs in Midden-Drenthe met ook damesvoetbal samenwerking zoeken in de toekomst.

Sportploeg

Maar liefst vier ploegen maakten kans op de titel Sportploeg van het jaar. De volleybaldames van Quinto hebben na hun kampioenschap en bekerwinst de teugels niet laten vieren. Ze staan inmiddels weer goed op de ranglijst, met een vierde plaats. De voetbaldames van VKW werden in 2016 ongeslagen kampioen en staan erom bekend dat de sfeer gezellig is. Het futsal vriendenteam van vv Beilen staat inmiddels weer bovenaan de ranglijst: ‘We gaan gewoon door…’

Roel Boomstra vertegenwoordigde Hijken DTC samen met voorzitter Koopman. Boomstra vertelde met passie over zijn sport en het tiental waarin hij een belangrijke rol heeft: ‘Vooraf bespreken we de tactiek. We zijn met tien spelers, ieder heeft zijn eigen rol en we spelen in dienst van het team.’

Matthijs Mulder maakte vervolgens bekend dat Hijken DTC Midden-Drenthe mag vertegenwoordigen op het Drentse gala. Hij feliciteerde de ploeg vervolgens met de toezegging dat hij gebak komt brengen op de clubavond.

Drentse gala

Het Drentse Sportgala vindt plaats op donderdag 2 maart, tussen 17 en 19 februari kan er gestemd worden op de winnaars uit Midden-Drenthe: sportgaladrenthe.nl

Met muzikale inbreng van Jos Cove (zingt Borsato) en na afloop van DJ’s MTC werd ook dit gala een mooi succes.