Lammetjes aaien bij schaapskooi Natuurmonumenten in Lhee

Lhee - Schaapherder Johan Coelingh stelt zijn schaapskooi op zondag 9 april gastvrij open voor publiek.

Bezoekers zijn van 13.00 tot 16.00 van harte welkom op de Lammetjesdag bij de schaapskooi Achter ’t Zaand in Lhee. 

Beschuit met muisjes

Speciaal voor deze gelegenheid staat beschuit met muisjes klaar, natuurlijk in blauw en roze. De jonge lammetjes dartelen door de kooi en de wei. Schaapherder Johan geeft uitleg over zijn schaapskudde en het specifieke ras. Kinderen kunnen de lammetjes aaien en hun eigen schaapje maken.

Natuurmonumenten vraagt € 2,50 per persoon als entree (let op: er is geen pin-apparaat). Een kaartje online via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten kost € 2,00. De opbrengst van de Lammetjesdag gaat uiteraard naar de schaapskooi. Leden van Natuurmonumenten, kinderen met een pas van OERRR en kinderen t/m 3 jaar mogen gratis komen kijken. Wel graag even online een kaartje boeken. En vergeet het lidmaatschapspasje niet mee te nemen.

Praktische informatie

Ben je in verwachting? Dan adviseren we je om de schaapskooi niet te bezoeken. Honden mogen niet naar binnen in de kooi. Na alle drukte geven wij de pasgeboren lammetjes en hun moeders vanaf 16.00 uur weer hun welverdiende rust.

Het adres van de schaapskooi is Achter ’t Zaand 4 in Lhee. Ter plaatse kunt u de bordjes ‘Lammetjesdag’ volgen. U kunt uw auto parkeren op diverse parkeerplaatsen in de omgeving. Vanaf hier kunt u wandelend naar de schaapskooi. Het parkeren wordt begeleid door verkeersregelaars. Voor de liefhebbers rijdt een paardentram heen en weer tussen de parkeerplaatsen.

Komt u op de fiets? Kies dan een van de mooie routes over het Dwingelderveld naar de schaapkooi.