Romy Vreugdenhil tweede in Lichte Tour

Beilen – De jonge amazone Romy Vreugdenhil reed haar paard Vreugdehoeve’s Patrick naar een knappe tweede plaats tijdens de subtop wedstrijd in Noord-Sleen.

De amazone van rijvereniging de Drentse Hooglanden kwam zondag aan de start in een grote groep ruiters en amazones op Lichte Tour niveau. De gemiddelde score kwam uit op 63,75% van beide juryleden. Deze score was uiteindelijk dus goed voor een tweede prijs.

Drentse Kampioenschappen

Tijdens de Drentse kampioenschappen wist een ander jong talent van de rijvereniging, Zoë Zwiggelaar, een ticket te bemachtigen voor het NK dressuur. Met haar Fidarsi Rossi ZrZ danste ze in de klasse ZZ-Licht naar het brons wat haar een startbewijs voor de Nederlandse kampioenschappen opleverde.

Loussan Gritter kwam met twee pony’s aan de start in de finale. Met Odini werd ze derde in de klasse M2 en met Dorado kwam ze tot een vierde plaats in de klasse Z2. Belinda Gritter kwam met maar liefst drie pony’s aan de start in de finale. Met Dark Secret reed ze naar het zilver in de klasse L1/C. In de klasse L1/DE won ze nogmaals het zilver, maar nu met de pony Odini. Hiermee bemachtigden ze tevens een ticket voor het NK. Met Dorado kwam ze tot slot aan de start in de klasse L2/DE, maar viel daar net buiten de prijzen met een vierde plaats.