Schrijver Cis Meijer bezoekt CS Vincent van Gogh

Beilen - Hoe lang duurt het om een boek te schrijven? En: Verdient dat eigenlijk goed, als je schrijver bent? Op donderdag 19 september gingen leerlingen van het CS Vincent van Gogh in Beilen in gesprek met jeugdboekenschrijver Cis Meijer.

Meijer bracht een bezoek aan alle vierde klassen van de Theoretische Leerweg en sprak met hen over lezen, boeken en schrijverschap.

De komst van Meijer maakte deel uit van de Literatour, de Boekenweek voor jongeren. Vijfentwintig schrijvers toerden deze week langs scholen om leerlingen te inspireren met hun plezier voor lezen en schrijven. Meijer prikkelde haar publiek door voor te lezen uit haar jeugdthrillers Verdoofd, Val en Moordspel en uit te leggen over spanningsopbouw in boeken. Na het uitwisselen van leeservaringen en een quiz over literatuur was er ruimte voor vragen, foto’s en het uitdelen van enkele exemplaren van haar boeken. 

Deelname aan de Literatour sluit goed aan bij de doelstellingen van de vaksectie Nederlands van CS Vincent van Gogh. Het bevorderen van leesplezier staat hoog op de agenda. Zo lazen leerlingen al eerder uit het werk van Meijer en gingen andere klassen aan de slag met de korte verhalenbundel 3PAC, die tevens deel uitmaakt van de Literatour-campagne.