Opwaardering Bockbierfestival werkt door in drukte (foto's)

Westerbork - Terug naar de basis. Dat was het uitgangspunt van het traditionele Bockbier festival dat zondag plaatsvond in het centrum van Westerbork. En het werkte zichtbaar, want het was een gezellige en drukke 'bockbiermiddag'.

Op het festivalterrein waren één lokale, één internationale en zes regionale brouwerijen met hun eigen bockbier te vinden.

Lauwe Bud

Het ging om Maallust uit Veenhuizen, de Kleine Beer uit Lemmer, de Jonge Beer uit Hoogeveen, Veteraan uit Emmen, Wieningen uit Duitsland, Bax uit Groningen en Mommeriete uit Gramsbergen. Met daarbij een Westerborks bockbier gemaakt door de hobbybrouwers van de Lauwe Bud die hun brouwerij bij Restaurant Meursinge in Westerbork hebben. Ze hadden deze zomer hard doorgewerkt om speciaal voor dit festival hun Buddy Herfstbock klaar te hebben om te laten proeven. Het was voor hen de eerste keer dat ze hun bier presenteren aan een groot publiek.

Zomeractiviteiten

Het Bockbierfest is een initiatief van stichting Zomeractiviteiten en wordt georganiseerd door een enthousiaste werkgroep met Börkers Linda van Dalen, Erwin de Boer, Henk Strijker, Frank Schröer en David de Leeuw.