Van de notaris
Door Ellen van Pelt

Een thema-avond in de Messchenstaete

Ik heb de accommodatie de Messchenstaete uit de grond zien rijzen. Op een hoekje Marsdijk waar ik al veel voetstappen heb liggen. Een indrukwekkend hoog appartementencomplex dat mijn nieuwsgierigheid alleen maar vergrootte.

Hoe ver kun je kijken? Hoe zien de appartementen er van binnen eruit? Welke partijen participeren in het wooncomplex? Allemaal vragen die dan zo bij je opkomen.  En natuurlijk mis ik dan de open dag. Dus, de uitnodiging van Zorggroep Drenthe om aan te sluiten bij een thema-avond greep ik met beide handen aan. Eindelijk even naar binnen stappen om ongeneerd rond te kijken. En dat heb ik tussentijds al gedaan. En eerlijk gezegd ik heb me verbaasd over het aanbod wat betreft wonen, het kunnen sporten c.q. welness mogelijkheden, de aanwezigheid van een kapper, een fysiotherapeut en er is een restaurant, dagelijks voor iedereen toegankelijk. Wist u dat? Echt leuk om dit allemaal eens te bekijken.

En die gelegenheid krijgt u ook! Want samen met Rinette de Jong van Cretio en Diana Wesseling van Zorggroep Drenthe organiseer ik op 19 oktober in de Messchenstaete een thema-avond. Het programma is veelzijdig en richt zich op alles wat speelt bij het ouder worden en wat u met ons kunt regelen. Zorggroep Drenthe houdt een presentatie over het veilig en goed kunnen wonen in de Messchenstaete. In de pauze krijgt u de gelegenheid om een appartement te bezichtigen. U krijgt van Rinette praktische tips en uitleg over het maken van een levensdossier zodat u zelf de regie houdt en uw dierbaren zoveel mogelijk ontzorgt bij ziekte en overlijden. En aan mij kunt u deze avond vragen stellen over wat u wel of niet kan regelen via een testament. En wat u kunt regelen wanneer je wilsonbekwaam wordt.

Heeft u belangstelling voor deze avond?

Noteer in uw agenda, donderdag 19 oktober in het restaurant van de Messchenstaete aan de Hoekbree 1 in Marsdijk. Inloop en ontvangst zijn vanaf 18.30 uur. De koffie staat dan voor u klaar. Het programma start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Aanmelden is verplicht, want er kunnen maximaal 40 personen deelnemen.

Aanmelden kan via mijn kantoor, via info@notariskantoorvanpelt.nl of bellen naar 0592-311115. Graag vermelden met hoeveel personen u komt. De toegang is gratis. Indien deelname groot is, wordt er aan de hand van de reservelijst misschien een tweede bijeenkomst georganiseerd. De bewoners van de Messchenstaete ontvangen sowieso een aparte uitnodiging voor een bijeenkomst op een ander tijdstip.

Ik ontmoet u graag op 19 oktober!