Van de notaris
Door Ellen van Pelt

Het notarisvak

Als ik in mijn agenda kijk, kan ik amper begrijpen dat het jaar alweer bijna voorbij is. 2017 is in mijn beleving voorbij gevlogen.

Ik kijk terug op een druk zakelijk jaar met vele bijzondere momenten.

Als notaris beweeg je je dagelijks in een draaiende spiraal van verschillende emoties. Zo zijn er gelukkige, verdrietige, voorspelbare of onverwachte momenten. Het is voortdurend schakelen en dat maakt mijn beroep juist zo interessant. Een vak dat ik dit jaar inmiddels twaalf en half jaren met veel plezier uitoefen en alle aspecten van het leven laat zien.

Iedereen weet wel dat het leven van elk persoon eindigend is. Meestal wordt door ziekte of ouderdom naar het einde toegeleefd. Bij het maken van testamenten zijn dan van die momenten dat er contact met mij wordt opgenomen.

Maar soms eindigt een leven abrupt en is het niet te bevatten waarom dingen gebeuren zoals het gebeurt. Het mooie van mijn vak blijft dat ik dan het vertrouwen krijg om de steun en toeverlaat te mogen zijn om een nalatenschap goed af te wikkelen.

Een andere tak van sport in mijn vak is het onroerend goed. Door de aantrekkende huizenmarkt bespeur ik weer optimisme. (Ver)Kopers zien weer meer kansen om te werken aan hun woon carrière.

Alles komt daardoor wel weer in beweging. Niet alleen bij de makelaars of de hypotheekverstrekkers. Onderschat deze bewegende carrousel niet, denk ook aan de schilder, de aannemer, de stoffeerder en/of de hovenier.

Ook zij hebben baat dat de economie weer positief te benoemen is. En ook ik als notaris. Mijn praktijk heb ik dit jaar uitgebreid met een aantal medewerkers. Ik vind het waardevol om met een fijne club medewerkers gezamenlijk de klussen te klaren. Want we doen het met z'n allen.

Dit jaar kunnen we goed afsluiten en ben ik trots op de behaalde resultaten. Ik wil iedereen hiervoor bedanken en in het bijzonder al mijn medewerkers. Een top team!

We staan in 2018 weer graag voor u klaar. Iedereen gezellige dagen, een goede jaarwisseling en een voorspoedig 2018 toegewenst!