Beachhandbal dames winnen brons op NK

Beilen - De beach dames van Handbalvereniging Beilen wonnen in juli brons op het NK beachhandbal toernooi. Op het strand van het Veluwemeer kon de damesploeg uit Beilen zich meten met de beste teams uit Nederland en werden knap derde.

Nu zijn de dames genomineerd voor de titel 'sportploeg van het jaar' in de gemeente Midden-Drenthe.

Secretaris Inge Mutgeert is maar wat trots op de ploeg. ‘Het is een hele knappe prestatie om zo ver te komen op een NK. Onze dames uit het dorp Beilen werden derde op een NK. Ik vind het super!’

Beachhandbal is volgens trainer Bert Popping erg attractief om naar te kijken omdat er veel sneller wordt gespeeld dan in de zaal. Het verschil met zaalhandbal is dat stuiteren met de bal niet mogelijk is, zodat er snel wordt afgespeeld. Een ander belangrijk verschil is dat een fraaie manier van scoren wordt beloond met dubbele punten. 

Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een pirouette of een vlieger. De pirouette is een draai van 360 graden en de vlieger is een score waarbij de medespeler wordt aangespeeld in de lucht en scoort voordat hij weer op aarde is geland. De dames uit Beilen beheersen deze technieken inmiddels tot in de puntjes.

‘We zijn drie jaar geleden met beachhandbal begonnen’, zegt Bert. ‘We keken toen op tegen onze tegenstanders, die in de zaal vijf klassen hoger spelen. Afgelopen zomer wonnen we van ze. Onze ambitie is nu om Nederlands kampioen te worden.’

Bekijk alle genomineerden en stem op jouw favoriet via de website van het Sportgala Midden-Drenthe.