Masters estafetteteam timmert aan de weg

Beilen - Het masters estafetteteam van zwemvereniging De Spatters uit Beilen timmert aan de weg. Vorig jaar maart werden de Masters tweede op het NK in Hoogezand. Dit jaar zijn ze in onze gemeente genomineerd voor de titel 'Sportploeg van het jaar'.

Ze zwommen in een uur de op één na verste afstand. 

In mei op het NK in Eindhoven won een estafetteteam van de Spatters ook zilver op de vier keer 200 meter vrije slag.
Voorzitter Jan Haitsma zwemt zelf mee in het estafetteteam en vindt de nominatie voor de titel Sportploeg van het Jaar meer dan verdiend. ‘Het masters estafetteteam laat zien dat ouderen op een behoorlijk niveau kunnen meesporten’, aldus Haitsma. 

Ouderen

Het estafetteteam bestaat namelijk niet uit jonge broekies maar uit gelouterde ouderen. Het estafetteteam dat tweede werd in Eindhaven was een zogenaamd 200plus team. De totale leeftijd van de vier zwemmers kwam boven de 200 jaar uit. Het estafetteteam dat in Hoogezand naar zilver zwom was jonger. Dat was een 160plus team. 

Jan Haitsma is supertrots op zijn masters estafetteteam. ‘Toen we vijf jaar geleden met dit zwemonderdeel begonnen wisten we niet dat we zo ver zouden komen. We hebben het EK in Londen gezwommen en afgelopen zomer stonden we nog met een 200plus team op het WK in Boedapest.’ 

Wie denkt dat Beilen op wereldschaal geen rol speelt komt bedrogen uit. Het masters estafetteteam won de series op de vier keer 50 meter vrije slag. 
Het team dat is genomineerd is een team van estafettezwemmers dat zwom op het WK Masters in Boedapest. Tijdens de genoemde wedstrijden werd het team soms aangevuld met andere deelnemers.

Bekijk alle genomineerden en stem op jouw favoriet via de website van het Sportgala Midden-Drenthe.