Verhalencafé over Moluks-Nederlandse geschiedenis

Assen - Theaterproject ‘Aan de andere kant’ houdt op woensdag 11 april vanaf 20.00 tot 22.00 uur een verhalencafé in het Drents Archief. Dit is een aanloop naar de theatervoorstelling Aan de andere kant van Stichting gedeelde verhalen.

Mensen van Molukse komaf en niet-Molukkers maken samen een theatervoorstelling waarbij beide kanten van de gedeelde geschiedenis belicht worden en aan elkaar worden verbonden. Het is de bedoeling dat tot 2020 drie voorstellingen worden gemaakt rondom dit onderwerp. Het eerste zal te zien zijn in september 2018 en gaat over de komst van oud KNIL-soldaten uit de Molukken naar Nederland voor wat in eerste instantie een tijdelijk verblijf zou zijn.

Inspiratiebron

De verhalen en anekdotes die de mensen tijdens het verhalencafé vertellen vormen een inspiratiebron voor de voorstelling die in september wordt gespeeld op locaties in Bovensmilde, Hoogkerk en Appingedam, drie plaatsen met een grote Molukse gemeenschap en dus een rijke gedeelde Moluks-Nederlandse geschiedenis. Bij het verhalencafé is iedereen welkom die een verhaal over of herinnering heeft aan Molukkers in Nederland, de Nederlands-Molukse geschiedenis of het leven als eerste generatie Molukker in de woonoorden in Nederland. Deelname is gratis, een avond vol bijzondere verhalen is gegarandeerd.

Aanmelden

Aanmelden voor het verhalencafé in het Drents Archief op woensdag 11 april tussen 20.00 en 22.00 uur is wenselijk en kan via 0592-313523 of info@drentsarchief.nl. Komen aanwaaien op de avond zelf mag ook. Deelname is gratis.

Meer informatie is te vinden via de website www.gedeeldeverhalen.nl