Inschrijving Koningsloop is weer open

Beilen - Op Koningsdag vindt voor de vijfde keer de Beiler Koningsloop plaats. Het toneel in Beilen is voor de tweede keer onderdeel van het Rabocup loopcircuit. Naast de hoofdafstand van 10 km is er ook een 5 km en jeugdloop.

Om 18:15 uur starten de jongste leerlingen van de basisschool voor hun wedstrijd over 800 meter. Om 18:25 lopen de hogere groepen 1350 en de leerlingen van het voortgezet onderwijs 2700 meter. Er is een scholenkampioenschap tussen de scholen in de gemeente. De school die het best presteert gaat met de prestigieuze wisselbeker naar huis. Deelname aan de jeugdloop is gratis. Alle jeugdige deelnemers krijgen een medaille.

Om 19:00 uur gaan de deelnemers aan de 5 en 10 kilometer van start. Het parcours is deels onverhard en heeft enkele hoogteverschillen. Op de 10 kilometer kunnen de deelnemers punten scoren voor het Rabocupcircuit. Ook zijn er op die afstand geldprijzen te verdienen. De beste deelnemers op de 5 kilometer kunnen een prijzenpakket tegemoet zien. Verbeteraars van het parcoursrecord ontvangen een geldprijs. Voor alle finishers is er aan de eindstreep een verrassing!

Inschrijven
Inschrijven kan tot en met maandag 23 april via www.inschrijven.nl. Op de wedstrijddag zelf is inschrijven mogelijk vanaf 17:00 uur tot een half uur voor de start van ieder onderdeel. De jeugdloop is gratis. Volwassenen betalen € 7,- bij voorinschrijven of € 8,50 op de wedstrijddag. Inschrijving vindt plaats in de kantine van korfbalvereniging Vitesse, Eursingerweg 5 in Beilen.

Op www.loopgroepbeilen.nl staat alle informatie over de Koningsloop. Op www.rabocupassennoorddrenthe.nl is alle informatie over het Rabocup circuit te vinden.