Smilde krijgt na 20 jaar weer een autocross

Smilde - Na 20 jaar organiseert Autosport Noord in samenwerking met het Oalerwets Feesie weer een autocross in Smilde. Dit vindt plaats op zaterdag 21 april op het feestterrein aan de Duikersloot in Smilde.

Het bestuur van het Oalerwets Feesie organiseert hier al een aantal jaren hun befaamde tentfeest en wilde wat aan het evenement toevoegen. Hiervoor werd contact opgenomen met ASN. Na overleg werd besloten om dit gezamenlijk op te pakken.

Diverse rijders uit de regio hebben zich inmiddels aangemeld voor deze wedstrijd, dat tevens de eerste wedstrijd is die meetelt voor het clubkampioenschap van ASN.

Voor de rijders uit de regio is er de regio klasse, voor rijders uit de gemeente Midden-Drenthe of die in een straal van 25 kilometer van Smilde wonen. Hieraan mag worden deel genomen met een auto met een standaard carrosserie, waarvoor geldt dat de motor maximaal 6 cilinders mag hebben en geen turbo of drukvulling. Ook wordt er gereden op standaard, M&S of opgesneden banden. Ook is er een aparte klasse voor de dames.

De andere klasses waarin wordt gereden zijn: standaardklasse tot 1800cc, standaardklasse tot 2000cc, de opstapklasse, vrijestandaardklasse, kever/sprintklasse en de juniorenklasse.

Opgave is nog mogelijk via opgaveautocross@live.nl of tel 06-23638244 tussen 19.00 – 21.00 uur.

Tevens worden aan de Duikersloot de junior examens voor het noorden gehouden.

Aanvang 11.00 uur. De entree voor kinderen tot 12 jaar onder begeleiding is gratis.