Politiebureau Beilen per 2019 dicht

Het politiebureau in Beilen gaat per 2019 dicht. Dat is het gevolg van landelijk beleid. De politie wil bezuinigen op ‘baksteen’.

De politie is met de gemeente Midden-Drenthe in overleg over een alternatieve locatie voor politiehulpverlening. ,,Dat kan een pop-upbureau zijn, een plek in een openbaar gebouw of een apart gebouw waar we een paar werkplekken inrichten. Alles ligt nu nog open”, stelt politiewoordvoerder Paul Heidanus.

Het bureau is onderdeel van de basiseenheid Drenthe Zuidwest, met als hoofdlocatie Hoogeveen en steunpunten in Diever, Meppel, Zuidwolde. Die locaties blijven bestaan. ,,Beilen ligt centraal tussen Assen en Hoogeveen. Als er iets aan de hand is, kunnen we vanaf beide kanten gemakkelijk opplussen”, beargumenteert de woordvoerder het afstoten van het Beiler bureau.

Enige locatie in Drenthe

Hoewel de exacte sluitingsdatum van het bureau nog niet bekend is, is Beilen vooralsnog het enige Drentse bureau dat als gevolg van het landelijke beleid dichtgaat. De sluiting betekent geen baanverlies en heeft geen impact op de aanrijtijden, stelt Heidanus. ,,Een van de redenen voor dit beleid is dat politiezorg steeds beter zonder fysiek bureau kan. Veiligheid zit niet in steen, maar in de aansturing vanuit de meldkamer en positionering van politieauto’s.”

Daarnaast is de politie bezig met het ontwikkelen van manieren om het politiewerk gemakkelijker te maken. ,,Denk bijvoorbeeld aan het opnemen van aangiftes. We proberen nu een methode om aangifte van woninginbraken direct op de plaats van de inbraak te doen.” bron DvhN