NoLimitStage: de scherpe randjes van Retropop

Emmen - Retropop breidt dit jaar niet alleen uit van een naar twee dagen, maar introduceert ook op zaterdag 9 juni een nieuw podium. Op de NoLimitStage staan internationale artiesten die al jarenlang ruimschoots hun verdiensten aan de popmuziek hebben bewezen.

En niet de minste: neem bijvoorbeeld Public Image Ltd, de groep met zanger John Lydon. Hij maakte als Johnny Rotten deel uit van de Sex Pistols. Toen die band veertig jaar geleden uiteenviel sloeg Lydon de handen ineen met gitarist Keith Levene (ex-The Clash) en bassist Jah Wobble.
PiL behoort tot het rijtje controversiële bands van eind jaren zeventig en begin jaren tachtig, met de single ‘This is not a love song’ als belangrijkste wapenfeit. In 2009 blies Lydon de groep nieuw leven in en bracht de band de laatste vijf jaar twee albums uit: ‘This is PiL’ en ‘What the World Needs Now...’. Grijp je kans om op Retropop een punk-legende te zien optreden!

PiL speelt van 17.55 tot 18.55 uur op de NoLimitStage

Chi Coltrane

Over scherpe randjes gesproken: neem de Amerikaanse zangeres Chi Coltrane. Muzikaal een kruising tussen Janis Joplin en Joni Mitchell. Natuurlijk scoorde Chi in een ver verleden in ons land een nummer 1-hit met ‘Go Like Elijah’, maar 45 jaar na dat succes treedt de bijna 70-jarige Coltrane nog steeds op. Ze onderhoudt sindsdien een speciale band met Nederland, waar zij regelmatig optreedt. Een felle tante die in haar liedjes haar hele ziel en zaligheid legt, begeleid door een solide band en die nog weinig van haar elan heeft verloren.

Chi Coltrane speelt van 22.35 tot 23.35 uur op de NoLimitStage

Roland Gift (Fine Young Cannibals)

Voor wie in de jaren tachtig de popmuziek nauwlettend in de gaten hield, kon niet heen om ‘She drives me crazy’ van Fine Young Cannibals. Daarmee scoorde de Engelse groep in ons land een top 3-hit in de eerste maand van 1989. De groep bestond toen inmiddels al vijf jaar: in Nederland was de debuutsingle ‘Johnny come home’ een kleine hit.
Na het uiteenvallen in 1996 nam zanger Roland Gift de groepsnaam over. Sinds 2014 geeft hij onder zijn eigen naam en met een eigen band concerten, waarbij hij uiteraard de hits van Fine Young Cannibals niet aan zich voorbij laat gaan.

Roland Gift speelt van 15.35 tot 16.35 uur op de NoLimitStage

The Godfathers

Ze bleven nagenoeg onopgemerkt in hun thuisland Engeland, maar de kenmerkende gitaarrock van The Godfathers wordt thans gezien als grote invloed op de Britpop van bands als Blur en Oasis uit de jaren negentig. Dertig jaar geleden stonden ze op Pinkpop, waarna ze kleine hits met ‘Unreal world’ en ‘She gives me love’ scoorden.
Anno 2018 voeren de gebroeders Peter en Chris Coyne nog steeds The Godfathers aan. Verwacht een bruisende en stevig rockende opener op Retropop-zaterdag!

The Godfathers speelt van 13.15 tot 14.15 uur op de NoLimitStage

Kaartverkoop

Het festivalterrein biedt vrijdag 8 juni ruimte aan 10.000 bezoekers, terwijl een dag later maximaal 20.000 muziekliefhebbers de poorten kunnen passeren. Zowel dagkaarten als passe-partouts en tickets voor overnachten op de Retropop Camping zijn te koop via www.retropop.nl en Ticketmaster.