Inwoners Bovensmilde vieren een uitbundige Koningsdag

Bovensmilde – Ook dit jaar hebben de inwoners van Bovensmilde Koningsdag uitbundig gevierd.

Door de Oranje Feest Vereniging en Wij Zijn Bovensmilde was er met medewerking van IJsvereniging Voorwaarts een dag vol met festiviteiten gepland. Dat begon om 10:00 uur met het traditionele fiets versieren.

Aan de lawaaioptocht deden zo’n vijftig kinderen mee en daarna werden de versierde fietsen getoond in Bovensmilde. De optocht eindigde op het ijsbaanterrein waar de kinderen een ijsje en een sjoelsteen kregen als beloning voor hun inzet. De sjoelsteen kon gebruikt worden voor het spelletje ‘Sgeit je rijk’, waarbij de kinderen hun sjoelsteen in een afgezet veldje mochten gooien. De eigenaar van de sjoelsteen waar de geit het dichtst bij poepte won een leuke prijs. Nadat de kinderen hun sjoelsteen in het veldje hadden geworpen werden de gouden, zilveren en bronzen geiten losgelaten. De kinderen stonden vol spanning rondom het veld te wachten waar en wanneer de geiten zouden poepen. De bronzen en zilveren geiten hadden snel aandrang, maar de gouden geit liet de spanning hoog oplopen.

Goud werd gewonnen door Meindert (speelgoed tegoedbon van 30 euro), zilver door Quinten (speelgoed tegoedbon van 20 euro) en brons door Pepijn (speelgoed tegoedbon van 10 euro).

Verder waren er voor de kinderen twee luchtkussens, een ranja koe en een rad van fortuin aanwezig. En natuurlijk was er dit jaar ook weer een vrijmarkt. Voor de volwassenen was er het spelletje bierkratje drukken en het spel ‘Schijt je rijk’ waarvoor men al weken loten kon kopen. De inwoners hadden de keuze uit 1500 kavels. Dit spel werd gewonnen door de familie Poelarends (250 euro), zilver door familie Wanders (150 euro) en brons door de familie Kiers (50 euro).