Weekmenu
Door Henk Berghuis

De sigaar

Ja hoor, we zijn weer eens de sigaar. Bericht van de gemeente Midden-Drenthe gehad met uiterst slecht nieuws.

De vraag om de rekening voor de drank en horecavergunning te specificeren is negatief beantwoord. Een citaat uit de brief, “Het tarief is gebaseerd op een gemiddeld aantal uren dat nodig is om de vergunning te verlenen. Op grond van de gemeentewet hoeft een legesverordening niet per specifiek onderdeel kostendekkend te zijn.”

Ik kan u mededelen dat het bedrag a € 594,00 ruimschoots kostendekkend is. Hier is nog geen kwartier aan gewerkt. De fout die in de vorige brief van de gemeente stond is recht gezet. Het was een kleine vergissing. 2004 moest 2014 zijn. Waar hebben we het  over. Het scheelt tien jaar maar het is alleen het cijfer 0 dat een 1 had moeten zijn. Het heeft dan ook geen consequenties voor de uitspraak. Kortom, gewoon betalen.

Als ik nog wil reageren op hun laatste brief dan moet ik mijn zaaknummer vermelden. Daar rekenen ze waarschijnlijk nog wel op. Hier ga ik mij de komende week op beraden. Kan maar zo zijn dat ik nog in beroep ga bij de rechtbank Noord-Nederland te Leeuwarden. Misschien vraag ik nog wel een betalingsregeling aan. Dan wordt het wellicht toch nog iets meer kostendekkend.

Nog een sigaar: Ik bel de leverancier van de koffiebonen voor een bestelling en vraag of ze mij ook nog wat gewone koffiekopjes kunnen leveren. Er zijn de laatste veertien jaar enkele gesneuveld. Ja, de Cerck bestaat deze maand veertien jaar. Of ik aan achttien kopjes genoeg heb. Dat heb ik. Nu zult u denken dat hier sprake zal zijn van enige service en dat de kopjes, schoteltjes sneuvelen bijna nooit, gewoon gratis worden geleverd. Kreeg net de rekening via de mail.

Achttien kopjes kosten € 108,00 maar de leverancier is zo sympathiek om ook een bijdrage te doen van € 54,00. Te betalen voor 18 kopjes waar ook nog eens de merknaam van de koffie is staat geschilderd: € 65,34 incl. btw. Waar hebben we het over.

Toch denk ik dat ik de leverancier laat weten dat ik hier niet van gediend ben. Ze kunnen de kopjes wel weer ophalen en dan ook alle andere kopjes met de schoteltjes er bij. Koffieleveranciers zijn er heel veel. Zo goed kwam die koffie van hun nu ook weer niet uit de AD koffietest. Krijgen zij een sigaar van eigen deeg. Bij wijze van spreken dan.  

Op het Midzomerfeest van vrijdag 22 juni komt de band Dirty Boulevard optreden op het Cerckplein.