Met IVN op zoek naar waterleven

Nieuw-Balinge - Wil je weten hoe je de kwaliteit van water kunt meten en ben je benieuwd welke plantjes, insecten en bloemen van natte voeten houden?

In de maand juni kun je op zo’n 150 plekken in Nederland de natuur rondom slootjes, vijvers en vennetjes beleven. En jij kan ook met je (klein)kind mee op avontuur langs de waterkant.

Mantingerveld

Vrijwilligers van IVN Midden-Drenthe nemen je namelijk op zaterdagochtend 16 juni mee in de bijzondere wereld van water- en bodemdiertjes rondom ‘de ijsbaan’ van Nieuw Balinge, gelegen in het natuurgebied ‘Het Mantingerveld’.

Fotowedstrijd

Je kan meedoen met een landelijke fotowedstrijd en onder de deelnemende kinderen wordt een verrassing verloot. Deelname is gratis.

Kinderen zijn tijdens deze inloopactiviteit welkom om deze ochtend samen met hun (groot)ouders(s)/verzorger(s) te ontdekken hoe bijzonder het onderwaterleven is.

IVN-vrijwilligers staan vanaf 10:00 uur tot ongeveer 12:30 uur klaar met leuke en leerzame activiteiten.

Aanmelden

Vooraf aanmelden door een volwassene bij de werkgroep Kind en Natuur kan via sandra.schmidt@planet.nl (met naam, aantal kinderen dat je begeleidt, leeftijden en woonplaats).

IVN Natuureducatie is een landelijke non-profit organisatie.

De afdeling Midden-Drenthe is altijd op zoek naar leden en vrijwilligers. (www.ivn.nl/afdeling/midden-drenthe)