Weekmenu
Door Henk Berghuis

Maatregelen

Door het ernstige tekort aan water zijn wij genoodzaakt maatregelen te nemen om het tekort aan water niet verder te laten oplopen opdat er, als het zo doorgaat, straks geen water meer uit de kraan zal komen. Dan zijn de rapen gaar. Vaak zijn er gasten die een glaasje water vragen, die wij dan geheel gratis verstrekken, die nu genoegen moeten nemen met een half glaasje water.

Meestal moeten deze gasten een pilletje wegwerken en dan adviseren wij dit gewoon met een glaasje fris of bier te doen. Dat scheelt toch zo anderhalve liter water per dag. Zelf drinken we heel geen water meer. Alleen frisdranken of aan het eind van de rit een biertje of Spa blauw.

U zult zeggen Spa blauw is toch ook water maar dat zat al in de fles ver voordat de droge periode een aanvang nam zodat dit totaal geen invloed heeft op het huidige watergebrek.

Mijn vader zei vroeger aan tafel: “Haal water, haal water, de soep is te dik”. Wij, van de Cerck, serveren de soep iets dikker dan normaal. Dat scheelt toch zo weer een halve liter per dag.

De bloemen geven wij nog wel water want anders gaan ze hangen. Dat is geen gezicht. Ook verzoeken wij de gasten om het toilet wel door te spoelen na gebruik. Hier kunnen wij niet op bezuinigen. Maar daar waar het wel kan zullen wij het niet nalaten.

Nu hebben we in Nederland ook een klimaatwet. De regering gaat maatregelen nemen om het klimaat te redden. Prinsjesdag gaat niet meer alleen over euro’s, maar ook over klimaat. Wat het klimaat betreft kan ik alleen maar zeggen, “Niets meer aan doen”. Behalve dan dat het zo af en toe even wat gaat regenen. Het liefst ’s nachts. Hier zijn maatregelen overbodig.

Zo’n mooie zomer als deze hebben we nog niet vaak meegemaakt. Ik weet zeker dat de meeste Nederlanders nu in eigen land blijven met dit mooie weer. We kunnen hier spreken van een win-win situatie. Dit komt de gehele economie van Nederland ten goede.

Ook ligt er een voorstel van Gemeentebelangen Beilen-Smilde-Westerbork over te nemen maatregelen die de overlast van de cliënten van Duurzaam Verblijf in moeten dammen. Zou tijd worden dat hier eindelijk iets aan gedaan wordt.  

Dan kan ik u nog meedelen dat de Amsterdamse troubadour Bas de Haan weer geboekt is. Hij zal op vrijdag 3 augustus zijn muzikale menkaart op het terras van de Cerck op de tafels leggen zodat de gasten hun favoriete nummer kunnen kiezen. Aanvang 16.00 uur. Ieder jaar weer een groot succes. Waarschijnlijk gaat Bas, net als vorig jaar, weer spelen op het Cerckplein. Dat is goed bevallen.