Weekmenu
Door Henk Berghuis

Punt

In het blog van vrijdag 1 juni had ik het er over dat ik weer eens de sigaar was. Het betrof toen twee sigaren. Die ene sigaar van de gemeente Midden-Drenthe en die andere sigaar van de koffieleverancier.

Die van de gemeente is een echte sigaar geworden. Je kunt zeggen dat dit het roken is van een zware pijp. Na mijn korte vakantie op een Grieks eiland vond ik bij terugkomst een aanmaning van diezelfde gemeente tussen de post. Hierin stond dat de leges van de nieuwe vergunning nog niet waren ontvangen. Aanmaningskosten a tien euro kwamen er bij op.

Ik had deze zaak hopeloos verloren en wist dat ik moest betalen. Ik vond dat ik eerst een vakantie had verdiend en dan zou ik na de vakantie de rekening wel betalen. Dat heb ik nu dan ook maar gedaan. Die tien euro heb ik niet betaald. Hier heb ik nog niets van gehoord. Misschien wordt mij dit wel kwijtgescholden. Misschien krijg ik hier ook nog wel een aanmaning voor. Dat zien we dan wel weer. Misschien hebben ze er nu een punt achter gezet.

Vorige week kreeg ik een aanmaning van de koffieleverancier over de achttien koffiekopjes die ik nog niet betaald had. Dat was ik eigenlijk ook niet van plan en dat heb ik ze dan maar even laten weten. Ik mailde hen dat ze alle koffieservies wel op konden halen. Dan eindigde hier onze relatie. Het was klaar.

Een kwartier later belde de vertegenwoordiger met de vraag hoe mijn vakantie geweest was. Zeer attent. Zo’n blijk van medeleven krijg je niet van alle leveranciers. Aan het eind van het gesprek ging het onderwerp over op de nog niet betaalde koffiekopjes. Hij zou het kantoor bellen om te vragen om een creditnota te zenden naar Dinercafé de Cerck aan de Brinkstraat in Beilen. Hiermee eindigde deze handelsoorlog toch nog naar behoren. Hier kan in ieder geval een punt achter gezet worden.

Na zondag kunnen we ook een punt achter het WK voetballen zetten. Het was een lekker relaxed toernooi zo zonder oranje. Geen gedoe met oranje verf, T-shirts, hoeden en petten en wat voor idiote oranje uitingen dan ook. Het was gewoon prettig voetballen kijken met om de haverklap een andere favoriet. Toch jammer van België.