Decorette zet leerlingen aan het werk

Beilen - Op de valreep van het schooljaar hebben leerlingen van het Dr. Nassau College te Beilen deelgenomen aan een onderzoeksproject.

Een aantal leerlingen uit derde klas havo en vwo kreeg vanuit het vak O&O, dat staat voor ‘onderzoek en ontwerpen’ onder leiding van docente economie Marsha Hidding de opdracht om een onderzoeksvraag vanuit het bedrijfsleven te beantwoorden.

Decorette

De leerlingen benaderden daarvoor Decorette & Schildersbedrijf Branderhorst uit Beilen. Peter en Astrid Branderhorst gaven de leerlingen de opdracht om een ondernemingsplan op te stellen voor hun onderneming in deze tijdsgeest. Peter en Astrid hebben de leerlingen driemaal op school bezocht. De eerste keer om over hun bedrijf te vertellen en de tweede keer om de presentaties bij te wonen die de leerlingen hadden opgesteld. Tussentijds heeft de klas Decorette Branderhorst bezocht om informatie op te doen.

Het derde bezoek betrof de prijsuitreiking voor het beste ondernemingsplan en presentatie. Twee leerlingenteams kregen van Decorette Branderhorst een bioscoopbon. Astrid Branderhorst: ‘Alle leerlingen hebben een geweldige prestatie neergezet en er zitten zeker een paar ondernemers in de dop bij! Het betrof een zeer prettige samenwerking tussen het middelbaar onderwijs en het bedrijfsleven met daarbij de leerlingen in de hoofdrol.’