Weekmenu
Door Henk Berghuis

Hitte

Dat hogedrukgebied is op z’n zachtst gezegd nogal hardnekkig. Het wil maar niet wijken voor een gebied met iets lagere druk. Als we zo’n hogedrukgebied in de winter zouden hebben dan kunnen er wel twaalf Elfstedentochten worden gehouden.

Gelukkig is het zomer. Dan maar een beetje puffen, hangen en goed drinken. Zwemmen is ook wel lekker met dit weer maar daar hebben wij, van de Cerck, geen tijd voor. Vooral vandaag, zo met het begin van de bouwvakvakantie, wordt het een drukte van belang.

Vanmiddag zou de bekende zanger Bas de Haan voor de tiende keer op het terras van de Cerck optreden. Helaas, hij moest wegens trieste omstandigheden afzeggen. Gelukkig hebben we Dion van der Geest uit Emmen bereid gevonden om hem te vervangen. U weet wel dat is die singer-songwriter die enkele jaren terug het straattheaterfestival in Beilen won. Een begenadigd muzikant die al eerder in de Cerck heeft opgetreden. Ook was hij een keer van de partij tijdens een Winter Wende-aovend. Het beloofd weer een gezellige boel te worden vanmiddag vanaf 16.00 uur.

Dan kan ik u nog meedelen dat de druivenoogst achter op het Cerckplein dreigt te mislukken. Er staan twee druivenstruiken waarvan één ziek is geworden. De druiven hangen er als rozijnen bij en het blad wordt helemaal geel. De andere struik doet het tot nu toe nog wel aardig maar ik weet niet of die ziekte, meeldauw geheten, ook besmettelijk is.

Het kan valse of echte meeldauw zijn. Valse meeldauw lijkt op echte meeldauw dus ik weet niet wat het nu precies is. Ook ons appelboompje heeft te lijden onder de hitte. Er zitten maar een paar appeltjes aan en die groeien maar niet groter. Zelf heb ik ook te lijden onder de hitte en zet er een punt achter. Punt uit.