Zestal Stroomruiters plaatst zich voor NK

Beilen - De Drentse Kampioenschappen meertallen werden vrijdagavond in Exloo verreden. De Stroomruiters waren op dit onderdeel goed vertegenwoordigd. Het ponyteam van rijvereniging De Stroomruiters wist het kampioenschap in de klasse L 6-tal pony's met een percentage van 63,67% op hun naam te zetten.

Een gedreven, enthousiast team, bestaande uit Indy Snijder (Cesar), Tycho Hatzmann (Ventje), Nikki-fleur de Haan (Dublin), Fleur Struik (Prince), Linda Jansen (Django), Jarno Boer (Fayline) onder even enthousiaste leiding van Wim Pomp won. Dit team mag op zaterdag 25 augustus Drenthe gaan vertegenwoordigen op het Nederlands Kampioenschap (Hippiade)  in Ermelo.

Het 6-tal paardenteam in de klasse L van de Stroomruiters, ook onder leiding van Wim Pomp, eindigde met hun proef op een derde plaats met een percentage van 62,5%.

Ook de dressuur van het verenigingskampioenschap moest vrijdag nog worden verreden, het springen was het vorig weekend al afgewerkt. Bij de pony's werd team 1 tweede en team 2 werd vierde.
Bij de paarden werd team 1 tweede en team 2 werd derde. Van de verenigingsteams is nog niet bekend hoeveel teams naar de Nederlandse kampioenschappen mogen voor Drenthe.