Wies met Drents-dagen

Beilen - Het Drentse boek komt naar je toe deze zomer! Letterlijk. Want de boeken die opgeslagen liggen bij het Huus van de Taol / Het Drentse Boek in Beilen gaan de provincie in.

Onder de kop Wies met Drents wordt het Drents gepromoot. Dat gebeurt op bestaande evenementen zoals de Liefair in Lieveren (zondag 26 augustus) en de Rowolmerfair in Roderwolde (zondag 9 september), maar ook op de Wies met Drents-markten. Op zaterdag 25 augustus is zo’n markt op de kleine brink in Dwingeloo en een week later, op zaterdag 1 september, is de Wies met Drents-markt in en om de kerk in Oosterhesselen.

Trots

Het Drents wordt door veel mensen gesproken en door nog meer mensen verstaan. Daar is het Huus van de Taol in Beilen blij mee. Veel mensen zijn Wies met Drents. Maar tussen het spreken van het Drents en het lezen ligt voor velen nog een drempel. Reden te meer om met de Drentse boeken naar de mensen toe te gaan.

Voor jong en oud

Op de grote Wies met Drents-markten is van alles, wat te maken heeft met de Drentse streektaal, te zien en te doen. Voor de kleinsten wordt voorgelezen uit Drentse kinderboeken. Voor de groten is er een boekenmarkt en dragen schrijvers voor uit hun eigen werk. Maar ook is er een ‘broescursus Drents’ waarin in een half uurtje de mooie kanten van de streektaal worden belicht. Verder zijn er workshops voor alle leeftijden en is er muziek. Het Huus van de Taol hoopt dat velen hun eerste Drentse boek op de Wies met Drents-markt zullen aanschaffen. Of voor de ervaren lezers: het laatste boek van hun favoriete schrijver. Of een ander mooi ‘kedogie’.

Zomertijd = leestijd

De zomertijd is voor velen de tijd om te relaxen en om een boek te pakken. Op vakantie, maar ook lekker op het terras of in de tuin. Het uitgeversdeel van het Huus van de Taol, Het Drentse Boek, heeft de Drentse boeken op de site www.drentheboeken.com gezet. En meer informatie over de ‘Wies met Drents’-markten staat op www.huusvandetaol.nl of op de facebook site van het Huus van de Taol.