Weekmenu
Door Henk Berghuis

Komkommertijd

Behalve dat het heel druk is gebeuren er verder weinig opzienbarende taferelen om via dit schrijven te delen. Wat opvalt is dat er de afgelopen week heel veel gebak is verkocht. De laatste tijd loopt het gebak wat minder dan voorheen maar we zitten nu weer op het oude niveau.

Trouwens de Beiler Kontjes blijven in trek. Alleen het appelgebak blijft achter. Het gehele jaar al. Wat wil nu het geval; twee weken geleden vroeg er iemand of we ook appelgebak hebben. Natuurlijk hebben we dat. De gast kon het niet vinden op de kaart. Ik kijken en wat schetst mijn verbazing? Er staat geen appelgebak op de kaart.

Toen de nieuwe kaart gemaakt is hebben we het appelgebak helemaal over het hoofd gezien. Dom, dom, dom. Jammer maar helaas. Nu zeggen we het er gewoon bij.

Op de volgende kaart zullen we het weer vermelden. Nou dit was wel het opmerkelijkst dus veel gebeurt er verder niet. Het is komkommertijd. Weinig plaatselijk nieuws. Ik heb de Krant van Midden-Drenthe nog even nagekeken maar ook hier weinig opmerkelijk nieuws. “Jonge duiven vliegen weer” en “Sivo mogelijk naar Westerbork”. Daar hebben we hier niet zo veel aan.

Tegenwoordig mag men ook niet meer op hunebedden klimmen. We kunnen in Beilen wel een hunebed op het Raadhuisplein plaatsen waar op geklommen mag worden. Leuk voor de kinderen.

De komende week hebben we het druk met de voorbereidingen voor Bourgondisch Beilen. We moeten nog zeshonderd porties spareribs garen, marineren en portioneren. Tevens driehonderd pannenkoekjes bakken voor het toetje. Het gaat lukken.

Oh ja, vanmiddag komt Bas de Haan dus toch nog optreden op het altijd knusse en gezellige terras van de Cerck. U kunt vanaf vier uur ’s middags een lied kiezen uit zijn uitgebreide muziekmenukaart. Allergieën kunt u van te voren melden bij de zanger. 

In verband met Bourgondisch Beilen is er volgende week geen menu van de Cerck. U kunt dan menu halen op Bourgondisch Beilen achter het gemeentehuis.