Nieuwe exposities in Galerie Wildevuur

Hooghalen - Galerie Wildevuur exposeert vanaf 31 augustus werk van de kunstenaars Janhendrik Dolsma, Peter Durieux, Siemen Dijkstra, Johan Abeling en Philippe Timmermans.

Galeriehouder Philip Wildevuur: ‘Dolsma is dé schilder van luchten. Een fijnschilder die met slechts wolken, zonlicht en spiegelingen in het water een ongekend spannend en sprankelend schouwspel weet te creëren. Durieux is fijnschilder en tekenaar van sublieme landschappen die verhalen over oorspronkelijkheid en andere aardse zaken. Een van de beste tekenaars ooit, die zijn landschappen in verf vol overgave opbouwt en uitwerkt.’

Siemen Dijkstra hangt er niet voor het eerst en is de onbetwiste meester van de kleurenhoutsnede. Internationaal bekend en geroemd om zijn ongeevenaarde techniek van kleurenhoutsneden en zijn sfeervolle gedetailleerde weergaven van het Noordelijk landschap.

Johan Abeling maakt realistisch schilderijen van landschappen gehuld in een waas van mysterie en mist. Een fenomenaal fijnschilder van licht in een verstild landschap als ideaal van een ongeschonden wereld.

Tenslotte Philippe Timmermans met imposante, krachtige en spannende beelden van mannen in brons met een monumentaal karakter. Atletische manfiguren geven in hun beweging en verstilling uitdrukking aan diepe innerlijke gevoelens.