Hulpdiensten dringen aan op goede fietsverlichting

Regio - Hulpverleners staan de komende weken op allerlei locaties, zoals drukke wegen richting scholen, bij sportverenigingen of gewoon in een dorp om de fietsers op de noodzaak van goede fietsverlichting te wijzen.

De donkere dagen komen er weer aan en goede fietsverlichting is dan noodzakelijk. Wie veilige fietsverlichting heeft, maakt kans op leuke prijzen zoals een fiets ter waarde van duizend euro.

Hulpverleners komen in het donker geregeld fietsers tegen zonder goede fietsverlichting. Dat is gevaarlijk, voor de fietsers zelf en ook voor de hulpdiensten die bij een spoedgeval snel ter plaatse moeten zijn.

De hulpdiensten roepen daarom samen met het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en de twaalf Drentse gemeenten alle inwoners op om te zorgen voor goede verlichting op de fiets. Ze richten zich vooral op de jongere fietser, omdat dit een kwetsbare verkeersdeelnemer is.

De campagne is in Drenthe ook te zien via bioscoopreclame, publieke schermen en buitenbordreclame en posters op scholen, sportverenigingen en gemeentehuizen.