Jubilerende Koers pakt drie dagen uit

Bovensmilde - Het Smildeger familiebedrijf Koers (KKS Beheer BV) viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan. Inmiddels is de leiding in handen van de vierde generatie Koers.

Een bedrijf met een verleden dat begon met een beurtvaart op Groningen en zich van transportbedrijf heeft ontwikkeld tot de huidige onderneming KKS, waarbij het oog vooral gericht op het klimaat en een duurzame toekomst. Met producten als duurzame halfverhardingen, maar civieltechnisch onderzoek, advisering, afvalverwerking, sloop, materieelverhuur en grondwerk. Kortom een compleet gamma aan grondwerkactiviteiten.

In het kader van 100 jaar Koers is er een boek uitgebracht met de titel ‘Voortdurend in beweging’ en zijn er van 6 tot en met 8 september op de Grietmanswijk activiteiten grotendeels voor genodigden, maar ook een open dag op zaterdag 8 september. Koers bestemt de giften voor het jubileum voor de nieuwe led-kerstverlichting via de overkoepelende stichting ‘Kerstverlichting aan de vaart op de Smildes’.

Bakas en Rau

De bijeenkomsten op 6 en 7 september zijn voor genodigden. De eerste is een congres voor de binnen- en buitenlandse klanten over de toekomst van de branche waarin Koers werkt met inspirerende en bekende sprekers als trendwatcher Adjiedj Bakas, Egbert Roozen en Thomas Rau. Vrijdag is ook voor genodigenden, zoals bestuurders en wordt stil gestaan bij wat er in honderd jaar gebeurd is. Tijdens de bijeenkomst overhandigt de vierde generatie Koers het jubileumboek Honderd jaar in beweging aan de derde generatie.

Open dag

Zaterdag 8 september (10.00-16.00 uur) is iedereen welkom om te komen kijken waar KKS in Bovensmilde op de Grietmanswijk mee bezig is. Zoals een demonstratie aanleg wandel- en fietspaden, show van machines, zoals vrachtwagens, graafmachines en menginstallaties, actie verkeersveiligheid fietsers, landbouw- en vrachtverkeer; verkeersdemo met Veilig Verkeer Nederland, Politie en Brandweer, kinderkartbaan, zandbakfeest en freestyle bikeshow.

In verband met de grootte van het terrein rijdt een speciaal treintje rond om iedereen langs alle onderdelen te brengen.