Weekmenu
Door Henk Berghuis

Tsja

Nu had ik al heel wat opgeschreven en even zoveel gewist. Behalve dan wat ik nu opgeschreven heb. Dat staat er nog.

Ik kan maar niets zinnigs bedenken. Wat ik hiervoor had opgeschreven kon het daglicht niet verdragen. Dat ging over Hamers die zijn onderdanen crimineel geld liet witwassen. U weet wel die Hamers van de ING. Wat ik hierover opgeschreven had was niet zo netjes van mij. Ik heb nog een betaalrekening bij ING en een klein hypotheekje.

Ik vraag me dan af; moet ik een daad stellen en weggaan? Betaalpas doorknippen? Ja, dat zou eigenlijk wel moeten maar dat vind ik dan weer teveel gedoe. Maar de gedachte dat een criminele organisatie geld aan mij verdient is ook niet prettig. Daar komt bij dat andere banken geen haar beter zijn. Hier schieten we dus niks mee op.

Bij de banken prevaleren ze commerciële doelstellingen boven de wet. De zaak is nu afgedaan met een eenmalige boete zodat er geen strafzaak van komt. Ze kunnen dus weer gewoon hun gang gaan. Niemand gaat de bak in. Meneer Hamers kan doorgaan met graaien. Ik wis de tekst nu niet weer want dan blijf ik aan de gang. Ik heb mij nu ingehouden. Als ik iets of iemand beledigt heb dan hoor ik het wel maar ik bied niet mijn excuses aan.

Nu wil de regering lightproducten goedkoper maken. Een graag geziene gast van de Cerck ziet dit met vreugde tegemoet. Hij rookt namelijk Marlboro light en ziet een prijsverlaging best zitten.

Mij kwam ter ore dat er een horecazaak ergens in het land een bord buiten had staan met de tekst “ Invested sandwiches ” Dit was in een zaak waar ze die dag nogal veel Engelstalige gasten konden verwachten. De medewerker die dit had opgeschreven wilde goed voor de dag komen en surfte naar Google Translate. Hier toetste hij in “Belegde broodjes “. Dat vind ik nu wel weer grappig.

Klaar.