VKW overtuigend verder in de beker

Westerbork - Nadat VKW vorige week de Asser Boys al met 2-0 had verslagen kreeg de Bos incasso-brigade bezoek van Blauw Wit 34 uit Leeuwarden.

De Friezen, die vorig jaar uitkwamen in de 1e klasse zaterdag, waren een onbekende tegenstander voor de Borkers en er werd op flinke tegenstand gerekend. VKW begon daarom zeer scherp aan de wedstrijd en overrompelde de tegenstander. De eerste de beste aanval was het al raak en na 14 seconden schoot Anjo Willems de bal kiezelhard binnen. De keeper was kansloos.

Na 4 minuten viel de 2-0. Een mooie aanval over rechts leek op niets uit te lopen echter Frits Vermeulen dacht er anders over en schoot de bal met een curve binnen. De Friezen kregen maar geen grip op VKW wat resulteerde in een goal van uitblinker Jonas Nijland die de stand op 3-0 bracht.

In de 19de minuut was opnieuw raak. Thijs Uineken zette Nijland vrij voor de goal die met een mooie voetbeweging de bal in de kruising schoot. Een technisch hoogstandje. Na 20 minuten was de stand al 4-0 en was de wedstrijd gespeeld. Zeker toen de keeper van Blauw Wit de doorgebroken Frank Giesselbach torpedeerde en met rood het veld moest verlaten. Blauw Wit liet zich terugzakken en gooide de pot dicht. Daarbij viel de tweede keeper prima in en werd er niet meer gescoord.

Al met al een prima overwinning met goed spel en mooie doelpunten. Zondag 16 september speelt VKW tegen Olyphia uit Noordwolde waarna een week later de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Noordster op het programma staat.