BMX-ster uit Smilde doet goede zaken

Assen/Smilde - In het weekend van 8 en 9 september werd op de BMX-baan van FC-Unitas te Assen de 3-Nationcup gehouden. Dit is een open wedstrijd voor alle BMX’ers uit Nederland, België en Duitsland. Cindy Martens uit Smilde heeft goede zaken gedaan in dat weekend.

De 14-jarige komt uit in de klasse Girls 15-16. Op de zaterdag reed ze netjes in de manches. Met twee keer een derde en één keer een tweede plek had ze zich geplaatst voor de finale. In deze finale was haar start uitermate goed en lag ze derde op het eerste stuk, maar vlak voor de eerste bocht was het met de meiden een behoorlijke strijd om deze plek. Uiteindelijk kwam ze als zesde over de finish.

Zondag kon Cindy weer aan de bak in dezelfde klasse. Ditmaal werd ze drie keer tweede in de manches en plaatste zich daardoor voor de halve finale. Hierin heeft ze laten zien dat ze zich thuis voelt op een BMX-baan, ze werd derde en ging door naar de finale.

De finale was zeer spannend. Nadat ze erg goed was weggekomen uit het starthek heeft ze een keurige race, met veel techniek en snelheid, gereden. Ze eindigde deze met de vierde plaats.