Apple Museum Nederland nu in Westerbork

Westerbork - In het centrum van Westerbork aan het Burgemeester G. van Weezelplein is de deur opengegaan van het Apple Museum Nederland. Na zes jaar heeft de verhuizing uit Orvelte nu plaatsgevonden.

De sleutels van het gebouw in dat dorp zijn teruggegeven aan Het Drentse Landschap. In de afgelopen weken hebben bestuursleden van het Apple Museum en vrijwilligers veel tijd besteed aan de inrichting van het gebouw in Westerbork. Ook Henk Strijker, Bertine Zinger en de Stichting Zomeractiviteiten in Westerbork hebben eraan meegewerkt, evenals enkele leden van de Rotaryclub in Beilen. Het bestuur van het Apple Museum Nederland is zeer dankbaar voor al degenen die zich ervoor hebben ingezet.

De inrichting van het nieuwe museum is zo goed als klaar. Alleen worden hier en daar nog een paar nieuwe bordjes geplaatst. De meeste rondleiders voelen zich hier al helemaal thuis en bezoekers zijn van harte welkom. De openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag is de toegang via de naastliggende ingang van het Museum van Papierknipkunst. Dit is op zondag gesloten en dan kunnen Apple-bezoekers gebruikmaken van de zij-ingang naast bakkerij Pepping. Wie met de auto naar het museum in Westerbork komt, kan daar dichtbij gratis parkeren.

In het gebouw staan heel veel oude en nieuwe Apple-apparaten. Zo zijn er o.a. computers, printers, laptops, iPhones en iPads. De oudste machines die er staan, zijn al in 1976 geproduceerd. Die zijn te bekijken samen met heel veel moderne toestellen. Bezoekers zijn hartelijk welkom en krijgen op eigen verzoek in het gebouw een rondleiding met tekst en uitleg.

Nieuwe vrijwilligers

Het bestuur van het Apple Museum heeft voor de komende maanden extra aandacht voor een aantal speerpunten. Er is hoop op samenwerking met de nieuwe buren in Westerbork en op voldoende bezoekers. Men is ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zoals techneuten, gastheren, gastvrouwen, rondleiders en bestuursleden. Wie hierover informatie wil ontvangen of een aanmelding wil doen, kan contact opnemen met bestuursvoorzitter Izaäk Buwalda (tel. 06 – 55 19 54 05).

Het is de bedoeling om de nieuwe locatie in Westerbork ook nog officieel te openen. Er wordt gedacht aan een bijzondere formele gebeurtenis die veel aandacht oplevert bij liefhebbers en toekomstige bezoekers. Zodra de datum hiervoor bekend is, volgt de melding aan het publiek.