Weekmenu
Door Henk Berghuis

Korte onderbreking

Een korte onderbreking zo voor dat de herfst echt zijn intrede doet in ons vaderland. Dat wil zeggen dat ik komende woensdag over een week alweer aan het werk ben. In de tussentijd zit ik op een Grieks eiland dat verbonden is met het vaste land door een brug.

Op dit Griekse eiland zal ik in het kader van het Europese Horeca United Samenwerkingsverbond (EHUS) een bezoek brengen aan verschillende collega’s die aldaar een horecabedrijf bestieren. Het ligt in de bedoeling dat de collega’s daar volgend jaar een bezoek komen brengen aan hun collega’s in Nederland.

Dit is nog niet geheel zeker vanwege de naweeën van de crisis die Griekenland nog steeds parten speelt. De Europese Commissie gaat kijken of er nog ergens een subsidiepotje ligt om de reis en verblijfkosten te betalen.

De reis die ik ga ondernemen wordt, op de reis en verblijfkosten na, geheel betaald door de Europese Commissie. Dat is mooi meegenomen.  Eigenlijk helemaal nog niet zo vreemd want het wordt weer hard werken.

Van de ene ondernemer naar de andere en dan het gehele eiland over van noord naar zuid en van west naar oost. Of andersom. Vanwege de korte tijd dat ik daar verblijf zal er maar weinig tijd over zijn voor recreatie. Er zijn op dit eiland 103 visrestaurants, 34 cafés, 18 pizzeria’s, 25 Italiaanse restaurants, 11 Steakhouses,  238 Griekse restaurants, 19 fastfood etablissementen en 12 Barbecue restaurants. Dat wordt dus een race tegen de klok. Wat opvalt is dat er in het geheel geen Chinees restaurant op het eiland te vinden is.

Gelukkig ben ik ontheven van het bezoeken der 34 cafés. Deze taak zal de EU baas Jean Claude Juncker zelf op zich nemen. Nadat hij kenbaar gemaakt had dat hij geen drankprobleem heeft, er was slechts sprake van beenkrampen, gaf de EHUS hem carte blanche.

Mijn bevindingen zullen aan het eind van het jaar gepubliceerd worden op de website van de EHUS. www.ehus.eu/griekseilandmetbrugaanvastellandhorecavisitresults.

De komende week is de Cerck gesloten. Woensdag 26 september zijn we weer open.

Vrijdag 28 september komt Ralph de Jongh ons culturele seizoen openen met een optreden vanaf 21.30 uur. Zet u ook alvast even 13 oktober in de agenda. Dan zal het Bockbierfestival worden gehouden op het Cerckplein. Van 15.00 uur tot 19.00 uur.