Speeddate over de zorg

Beilen - Zorgcentrale Noord (ZCN) organiseert speeddates op 2 oktober in Beilen voor geïnteresseerden in een baan in de zorg op afstand.

Een speeddate is een laagdrempelige manier om als potentiele werkgever en potentiele werknemer nader kennis te maken met elkaar. Bianca Turkstra, teamleider bij ZCN: “We houden deze speeddates omdat ons vak, zorg verlenen op afstand, nog niet zo bekend is bij verpleegkundigen en verzorgenden. Het is een relatief nieuw beroep wat het des te interessanter voor mensen maakt die zich graag verder ontwikkelen. Mooi als je dat mensen kunt laten zien en ervaren op je locatie. Als je hart hebt voor de zorg, servicegericht en digitaal vaardig bent dan is de kans groot dat we ‘matchen’ met elkaar. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan via www.zcn.nl/vacatures.”

Centralisten met verstand van zorg

Zorg verlenen op afstand is mogelijk door gebruik te maken van technologische informatie- en communicatiemiddelen. Cliënten hebben persoonlijk contact met een verpleegkundige via telefoon, ipad, alarmcentrale, e-mail, app etc. Bij ZCN werken centralisten met verstand van zorg, die weten wat het is om bij iemand thuiszorg te verlenen. Zij staan namens 95 verschillende zorgbedrijven dagelijks zo’n 2000 mensen te woord. Verpleegkundigen doen triage op afstand op basis van de informatie die ze krijgen en regelen doorverwijzing naar de juiste hulpverlener. 

Zorg verplaatst zich meer en meer van zorginstellingen, zoals het ziekenhuis, naar mensen thuis. E-health en domotica worden vaker ingezet om de zorg betaalbaar te houden. Zorg op afstand door zorgcentralisten ondersteunt en ontlast het werk van professionals in het veld. Voorbeelden van e-health en domotica zijn bijvoorbeeld beeldbellenmet een arts, zorgapps, personenalarmering, slimme medicijndispensers die alarmeren als medicijnen niet op tijd worden ingenomen, dwaaldetectoren of verband met sensoren die meten of een wond goed heelt. Door technologie in te zetten kunnen mensen ook langer zelfstandig thuis blijven wonen, zonder hulp van anderen.