Witteveen wint Europese Dorpsvernieuwing Award

Witteveen - Het dorp Witteveen heeft de Europese Dorpsvernieuwing Award voor bijzondere prestaties op het gebied van dorpsontwikkeling gekregen.

Witteveen won vorig jaar de Nederlandse dorpsvernieuwingsprijs. Daarop mochten ze samen met andere nationale winnaar strijden om de Europese ‘titel’, die in Oostenrijk werd uitgereikt.

‘We zijn als gemeente super trots op wat in Witteveen allemaal gedaan wordt’, reageert wethouder Dennis Bouwman. Hij was naar Oostenrijk om de Witteveners te supporten. ‘Wat ons betreft vormt het dorp echt een voorbeeld voor andere dorpen in onze gemeente, maar ook daarbuiten. Deze Europese Award is dan ook meer dan verdiend.’

Naoberkracht

De jury prees de Witteveners onder meer voor hoe zij in goede samenwerking met omliggende dorpen de school hebben getransformeerd tot dorpshuis. Ook had de jury lovende woorden voor de vernieuwende en moderne manier waarop Witteveen zich presenteert en promoot.

Tot slot was de jury onder de indruk van de noaberkracht in Witteveen: alle activiteiten worden uitgevoerd door de dorpsbewoners zelf. Waar nodig ondersteunt de gemeente en sociale instanties hierin.

De eerste prijs, de Europese Dorpsvernieuwingsprijs 2018, ging naar het Oostenrijkse Hinterstoder.