Oktobermaand Kindermaand is ook in Midden-Drenthe

Beilen - In oktober is het kindermaand in Drenthe. Tientallen culturele instellingen en kunstenaars organiseren bijzondere, avontuurlijke en creatieve kinderactiviteiten op het gebied van kunst, cultuur en natuur. Het programma bestaat uit theatervoorstellingen, workshops en verrassende museumactiviteiten. Ook in de gemeente Midden-Drenthe.

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen elk weekend gratis meedoen. 

Bij Dierenbescherming Noord- en Midden Drenthe mogen kinderen, na een bezoek aan de noodopvang van de dieren, hun lievelingsdier schilderen. Dit kan op 6 oktober. Ook in het Museum van Papierknipkunst kunnen kinderen een knipkunstwerk maken. Dit kan alle weekenden van oktober.

In smederij ‘De Zweetdruppel’ van ’t Stokertje in Orvelte stookt de smid het vuur hoog op en demonstreert de klompenmaker alle weekenden in oktober hoe je van een blok hout een klomp kunt maken. De kinderen leren iets over de oude ambachten en beroepen van vroeger.

Voor kinderen die actief aan de slag willen met muziek of theater is Cultureel Centrum de Muzentuin op 6 en 13 oktober geopend. Tijdens de doe-voorstelling ‘De avonturen van Roodkapje op zoek naar…’ worden verschillende instrumenten bespeeld en er wordt geacteerd in de wereld van Disney.

Organisatie

Oktobermaand Kindermaand wordt georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur in Assen. Dit jaar telt het evenement 125 aanbieders met zo’n 230 activiteiten. Kinderen hebben altijd gratis toegang tot de activiteiten. Ouders en begeleiders wordt soms wel een toegangsprijs gevraagd. Voor actuele informatie is er de website www.kindermaand.nl

De organisatie van Oktobermaand Kindermaand is mogelijk dankzij financiële bijdragen van de provincie Drenthe, Univé en drukkerij Van Gorcum. NDC Mediagroep en RTV Drenthe zijn mediapartner van het evenement.