Weekmenu
Door Henk Berghuis

Ouderwets

Het verspreiden van de briefjes (met menu en column/blog) gebeurt nog geheel analoog als wel ambachtelijk. Zoals een goed postbode betaamt. Dat is natuurlijk volstrekt uit de tijd en het kost ook nogal veel tijd. U als ondernemer weet als geen ander dat tijd geld is.

De afgelopen zomer was het geheel geen straf om even door het dorp te lopen en de briefjes op de toonbank te deponeren maar je bent er toch bijna drie kwartier mee bezig. In de zomer staan de winkeldeuren meestal open dus dan kun je zo doorlopen. Als ze gesloten zijn dan trek ik altijd als er geduwd moet worden en andersom. Ik kan maar niet onthouden waar de trekdeuren zitten en waar de duwdeuren. Dan zul je denken dat als je de winkel weer uitloopt je het weet maar zelfs dan duw ik als ik trekken moet en trek ik als ik duwen moet.

Drie keer heb ik hierdoor een hoofdwond opgelopen die gelukkig zonder doktersbehandeling zijn genezen. Ook ben ik al enkele keren bijna gestruikeld. Het ging steeds net goed.

Dan heb ik het nog niet eens gehad over de vier incidenten waarbij ik bijna door een vrachtwagen ben overreden en enkele keren net kon ontsnappen aan elektrisch ondersteunde fietsers die hun elektrisch ondersteunde fiets in de hoogste versnelling hadden staan.  Je hoort ze gewoon niet aankomen. Dus eerst naar links kijken, vervolgens naar rechts, dan voor de zekerheid nog een keer naar links en dan komt er van rechts zo’n fiets om de bocht waarvan je de snelheid altijd onderschat.

Vaak kom je ook nog bekenden tegen die een praatje met je willen maken. Dat is normaal gesproken geen probleem maar wel als je hier maar weinig tijd voor hebt. Dan voel ik mij schuldig als ik mij moet verontschuldigen.

Toen ik eens op een warme vrijdagmorgen met bebloed hoofd en zwetend terug kwam van het bezorgen van de briefjes opperde een graag geziene gast van de Cerck dat het misschien beter zou zijn om de briefjes digitaal te verspreiden. Daar wilde ik eigenlijk niet aan. De Cerck is een ambachtelijk bedrijf en daar hoort ook ambachtelijk briefjes rondbrengen bij vond ik. Deze gast vond dat maar een ouderwetse gedachte.

Nadat ik vorige week geplet ben door automatisch sluitende deuren ben ik om. Ook Slachtofferhulp adviseerde mij de digitale weg te bewandelen. Wat te denken van de slijtage aan de rechterknie. Wel hierom krijgt u het briefje na vandaag via de mail. Ik krijg de mailadressen van buurvrouw Anita. Stelt u geen prijs op deze digitale bezorging dan kunt u dit aan mij doorgeven. Liefst via de mail. U kunt ook gewoon ouderwets langskomen.

Het menubriefje is ook altijd vinden op facebook ‘de Cerck’ en op onze website. Modern hè?

Volgende week zaterdag vanaf 15.00 uur Bockbier proeven op het Cerckplein!